„Licu, o poveste românească”, de vineri, în cinematografe din 17 oraşe din ţară

Documentarul „Licu, o poveste românească”, realizat de Ana Dumitrescu, va rula, începând de vineri, în cinematografe din 17 oraşe din ţară, iar evenimente speciale sunt pregătite la Sibiu şi Oradea.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.08.2018 - 10:03

Câştigător al trofeului Golden Dove la DOK Leipzig 2017, „Licu, o poveste românească” va rula la Bucureşti (Cinema City AFI Cotroceni, Grand Cinema & More Băneasa, Hollywood Multiplex, Happy Cinema, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Europa), Alba Iulia (Casa Forum), Bacău (în cadrul Festivalului Naţional „Film mai aproape” – ediţia a treia), Baia Mare (Cinema Dacia), Bârlad (Cityplex Victoria), Botoşani (Cinema Unirea), Brăila (Cinema Central), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanţa (Cityplex), Craiova (Cinema Modern), Gura Humorului (Casa de Cultură), Iaşi (Cinema Ateneu), Piteşti (Cinema Trivale, Cinema „Sebastian Papaiani”), Sibiu (Teatrul Gong), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Mureş (Cinema Arta) şi Vatra Dornei (Casa de Cultură „Platon Pardău”).

Publicul din Sibiu îl va putea întâlni pe Licu, sâmbătă, de la ora 18.00, la Teatrul Gong.

Documentarul va rula în premieră la Braşov, la Cinemateca Patria, pe 31 august, de la ora 20.00.
În plus, „Licu, o poveste românească” a fost inclus în selecţia primei ediţii TIFF Oradea, care va avea loc în perioada 7 - 9 septembrie 2018.

Filmul Anei Dumitrescu, care a intrat în cursa pentru o nominalizare la Oscar, la categoria „cel mai bun documentar”, după ce a câştigat trofeul Golden Dove la DOK Leipzig 2017, a fost prezentat anul acesta la Muzeul Filmului din Düsseldorf, la Festivalul pentru Drepturile Omului „Solidarity” de la Tel Aviv, la festivalul ZagrebDox şi la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România, unde a avut premiera naţională. A participat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la Serile Filmului Românesc de la Iaşi, Festivalul Ceau Cinema de la Timişoara şi în selecţia festivalului MakeDox din Macedonia.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale - despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. 

Documentarul va fi lansat în cinematografele româneşti, pe 24 august 2018, de Rollercoaster PR şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Comentarii