Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Asociația Editurilor din China și Europa Centrală și de Est a fost lansată săptămâna trecută în cadrul Târgului Internațional de Carte de la Beijing, cel mai mare eveniment de acest tip din China

Libris Editorial reprezintă România în “Asociația Editurilor din China și Europa Centrală și de Est”

Cu sprijinul ambasadorului României în China, E.S. Basil Constantinescu, și datorită portofoliului reprezentativ de colaborări cu multiple edituri de prestigiu din China, Libris Editorial este unul dintre cei 20 membri fondatori ai asociației

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Actualizat: 29.08.2018 - 16:07

Libris Editorial, parte a grupului de firme Libris din Brașov, de care aparține de asemenea librăria online Libris.ro precum și librăria St.O.Iosif din centrul orașului, reprezintă România în “Asociația Editurilor din China și Europa Centrală și de Est”
 

Ambasadorul Basil Constantinescu

“Fiecare demers cultural pe care îl facem în Libris urmărește misiunea noastră, de a încuraja lectura în rândul românilor și de a face cunoscute valorile românești pe plan internațional. Este o onoare pentru noi să fim singura editură românească în cadrul Asociației Editurilor din China și CEEC.” – Virgil Oniță, Fondator Libris.

Asociația Editurilor din China și CEEC este formată în cadrul cooperării 16+1 și este rezultatul implementării Liniilor Directoare de Cooperare dintre China și CEEC, semnate la Budapesta (2017) și Sofia (2018). Cu un statut de organizație non-guvernamentală, acest parteneriat nou înființat va servi drept o platformă care să promoveze cooperarea în publicarea cărților și schimburile culturale între China și cele 16 țări CEEC, propunându-și să contribuie la consolidarea diversității culturale.

Asociația Editurilor din China și CEEC la Târgul Internațional de Carte de la Beijing

Libris Editorial are deja în desfășurare un proiect de tipărire a mai multor volume de cărți semnate de autori chinezi, volume ce vor fi distribuite pe piața de carte din România, precum și 5-6 titluri românești traduse în limba chineză. Având de acum susținerea Asociației nou înființate, numărul de titluri pe care îl avem în vedere în acest parteneriat crește, iar publicul român va avea acces mai ușor la cultura chineză scrisă, și invers. – adaugă Virgil Oniță.

Printre obiectivele asociației se numără organizarea regulată a unor târguri sau expoziții de carte realizate în țările partenere, de seminarii și dezbateri pe diverse teme asociate acestui domeniu, cum ar fi drepturile de autor.

Comentarii

loading...