25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăCulturăIti recomandam sa adaugi in colectia ta carti de Dumitru Constantin Dulcan!

Iti recomandam sa adaugi in colectia ta carti de Dumitru Constantin Dulcan!

Una dintre cele mai frumoase activitati din lume este cititul. Este deopotriva antrenament si relaxant, stimuleaza memoria, dezvolta imaginatia si imbogateste vocabularul. Unele persoane sunt de parere ca doar anumite carti merita citite. Insa, asa cum stii si tu, sunt mai mult de sapte miliarde de oameni pe Planeta, fiecare cu preferintele sale. Este normal ca fiecare sa avem carti pe care le adoram, carti pe care le consideram neutre si carti pe care nu le-am citi deloc fie pentru ca nu ne preocupa subiectul, fie pentru ca nu suntem de acord cu opiniile prezentate (mai ales in cazul cartilor de specialitate sau cartilor care prezinta experiente personale). 

Insa, cel mai important pentru un om este sa citeasca in fiecare zi cateva pagini si sa dea o sansa tuturor genurilor literare. Poate si tu respingi din start ideea de a citi romane de dragoste sau thrillere politiste. Insa, inainte de a spune ca nu sunt pentru tine, incearca sa citesti cateva pagini dintr-o carte reprezentativa a genului. S-ar putea sa ai o mare surpriza! 

Iar daca iti doresti sa iti maresti colectia de carti si nu stii ce sa mai citesti, iti recomandam ca pe langa beletristica si literatura de specialitate (de care mai mult ca sigur ai nevoie pentru serviciu) sa acorzi o sansa si cartilor ce abordeaza subiecte diferite. De exemplu, iti recomandam carti de Dumitru Constantin Dulcan. Acestea sunt carti apartinand literaturii filosofice si metafizicii. Chiar daca nu ti se par interesante moment, iti sugeram sa citesti in continuare! 

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin-Dulcan este o somitate in domeniul medicinei. Este unul dintre cei mai buni neurologi si psihiatri ai Romaniei si de-a lungul carierei sale a scris numeroase monografii, tratate si alte lucrari atat pentru activitatea sa stiintifica, dar si pentru publicul larg. In 1992, cea mai populara carte a dumnealui ,,Inteligenta materiei” a fost distinsa cu premiul pentru folosofie ,,Vasile Conta” al Academiei Romane. Este o carte deosebita, care a fost publicata in timpul regimului comunist sub forma cenzurata, insa republicata imediat dupa cadea comunismului. Aceasta carte isi propune sa demonstreze ca nu doar sistemul nervos preia si analizeaza informatiile de la nivelul mediului inconjurator, ci si fiecare celula care exista in organism. Astfel, se incearca demonstrarea faptului ca Dumnezeu exista si este prezent in fiecare celula din corpul uman. 

Insa aceasta nu este singura carte adresata publicului larg. Spre exemplu, in cartea ,,Mintea de dincolo”, autorul incearca sa explice fenomenele ce se petrec in corpul si in creierul uman in momentul mortii clinice. In ,,Creierul si Mintea Universului” aflam ca fiecare persoana are scopul sau bine definit in viata, la nivel de Cosmos si ca depinde doar de noi sa ne transformam viata in cea mai buna pe care o avem si sa ne indeplinim si rolul pentru care am fost creati. 

Dupa cum poti observa, in aceste carti se ating puncte sensibile pentru multe persoane si de asemenea se incearca gasirea raspunsurilor la unele intrebari existentiale pe care oamenii le au inca din momentul in care incep sa fie constienti de propria persoana si de mediul inconjurator. 

Ce spui de aceste carti? Le-ai citi?

Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă