14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Investiții în județul Hunedoara. Va fi restaurat amfiteatrul de la Sarmizegetusa

Dintre cele patru contracte semnate la data de 16 iulie 2019, unul se referă la proiectul denumit „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa”.

Valoarea totală a acestui proiect este de 22.089.484,65 lei, din care 21.308.028,78 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 54 de luni.

Proiectul de la Ulpia Traiana vizează conservarea și restaurarea amfiteatrului roman din acest sit arheologic, pe o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați. Sunt prevăzute lucrări ample: reconstruirea și gazonarea arenei, consolidarea și reamenajarea zidurilor arenei, amenajarea intrărilor, precum și realizarea de scări de acces, pardoseli și tribune.

Se dorește valorificarea acestui obiectiv de patrimoniu – Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, prin lucrări de conservare și restaurare, intervenții care să conducă la creșterea numărului de vizitatori și implicit la dezvoltarea zonei și a regiunii.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă