Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Investiții în județul Hunedoara. Va fi restaurat amfiteatrul de la Sarmizegetusa

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Consiliul Județean Hunedoara și Primăriile municipiilor Deva și Hunedoara au semnat patru noi contracte în valoare totală de peste 10 milioane de euro.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2019 - 19:21

Dintre cele patru contracte semnate la data de 16 iulie 2019, unul se referă la proiectul denumit „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa”.

Valoarea totală a acestui proiect este de 22.089.484,65 lei, din care 21.308.028,78 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 54 de luni.

Proiectul de la Ulpia Traiana vizează conservarea și restaurarea amfiteatrului roman din acest sit arheologic, pe o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați. Sunt prevăzute lucrări ample: reconstruirea și gazonarea arenei, consolidarea și reamenajarea zidurilor arenei, amenajarea intrărilor, precum și realizarea de scări de acces, pardoseli și tribune.

Se dorește valorificarea acestui obiectiv de patrimoniu - Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, prin lucrări de conservare și restaurare, intervenții care să conducă la creșterea numărului de vizitatori și implicit la dezvoltarea zonei și a regiunii.

Comentarii