13.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Institutul Wiesel lansează concursul de soluții pentru viitorul Muzeu Național de Istorie a Evreilor

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a lansat vineri, 9 octombrie 2020, concursul internațional de soluții pentru amenajarea expoziției permanente și a spațiilor conexe a Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România.
Arhitecți din România și din străinătate sunt invitați să participe la competiția prin care se dorește identificarea celui mai bun proiect de arhitectură pentru imobil și design al expoziției permanente.
Anunțul detaliat privind organizarea concursului de soluții cu etapele și documentația de
concurs se regăse ște pe website ul Institutului, la adresa:

http://www.inshr ew.ro/concursmuzeu2020.

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România are drept scop prezentarea și promovarea istoriei, a culturii și a tradițiilor comunităților evreiești în contextul proceselor de modernizare a României.

Institutul Wiesel precizează că muzeul va fi realizat din fonduri europene, naționale și din donații private și va fi inaugurat, probabil, în cursul anului 2024.

În septembrie 2016, prin Hotărârea Guvernului nr. 625/2016, Institutul Național pentru Studierea
Holocaustului din România „Elie Wiesel“ a fost însărcinat cu organizarea, coordonarea și înființarea
viitorului muzeu.
Prin Legea nr. 174 din 2019, clădirea Banloc Goodrich, situată pe Calea Victoriei nr. 218, a fost
transferată în administrarea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, în vederea realizării viitorului muzeu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă