21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăInstitutul Wiesel lansează concursul de soluții pentru viitorul Muzeu Național de Istorie...

Institutul Wiesel lansează concursul de soluții pentru viitorul Muzeu Național de Istorie a Evreilor

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a lansat vineri, 9 octombrie 2020, concursul internațional de soluții pentru amenajarea expoziției permanente și a spațiilor conexe a Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România.
Arhitecți din România și din străinătate sunt invitați să participe la competiția prin care se dorește identificarea celui mai bun proiect de arhitectură pentru imobil și design al expoziției permanente.
Anunțul detaliat privind organizarea concursului de soluții cu etapele și documentația de
concurs se regăse ște pe website ul Institutului, la adresa:

http://www.inshr ew.ro/concursmuzeu2020.

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România are drept scop prezentarea și promovarea istoriei, a culturii și a tradițiilor comunităților evreiești în contextul proceselor de modernizare a României.

Institutul Wiesel precizează că muzeul va fi realizat din fonduri europene, naționale și din donații private și va fi inaugurat, probabil, în cursul anului 2024.

În septembrie 2016, prin Hotărârea Guvernului nr. 625/2016, Institutul Național pentru Studierea
Holocaustului din România „Elie Wiesel“ a fost însărcinat cu organizarea, coordonarea și înființarea
viitorului muzeu.
Prin Legea nr. 174 din 2019, clădirea Banloc Goodrich, situată pe Calea Victoriei nr. 218, a fost
transferată în administrarea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, în vederea realizării viitorului muzeu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă