9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeCulturăÎn SUA se lansează o carte pentru copii despre dr. Anthony Fauci

În SUA se lansează o carte pentru copii despre dr. Anthony Fauci

Simon & Schuster editează „Dr. Fauci: How a Boy from Brooklyn Became America’s Doctor”, scrisă de Kate Messner şi ilustrată de Alexandra Bye.

Editura a transmis că volumul va fi lansat în librării pe 29 iunie.

„Sunt foarte multe lucruri în povestea lui cu care copiii de azi vor rezona – pedalând pe bicicleta sa Schwinn prin Brooklyn pentru a livra reţetele de la farmacia tatălui lui, jucând baseball pe străzile cartierului în care a învăţat să se înţeleagă cu tot felul de oameni şi mereu curios legat de lume”, a declarat Messner.

Un purtător de cuvânt al Simon & Schuster a spus că acest volum a fost scris cu permisiunea lui Fauci, iar el şi echipa sa au fost consultaţi pentru acesta.

Proiectul a fost demarat de Messner anul trecut. „Primăvara trecută, am contactat biroul doctorului Fauci cu o întrebare despre o altă carte pentru copii la care lucram – despre pasiunile din copilărie ale oamenilor care au ajuns mari oameni de ştiinţă”.

Anthony Fauci i-a răspuns prin e-mail şi, pe măsură ce Messner afla mai multe despre copilăria lui, ea a realizat că ar putea fi o poveste de sine stătătoare despre el. Autoarea a revenit în toamnă cu ideea unei biografii ilustrate şi a solicitat un interviu. Au avut mai multe discuţii, iar ea a preluat informaţii şi din interviurile şi discursurile lui publice.

Kate Messner a spus că a fost impresionată de „curiozitatea lui determinată” şi de eficienţa cu care comunică.

„Înainte ca Tony Fauci să fie medicul Americii, el a fost un copil cu un milion de întrebări, despre orice – de la peştele tropical din camera lui până la lucrurile pe care le învăţa la şcoala de duminică. Am speranţa că cei curioşi care citesc această carte – cei pe care ne bazăm să rezolve provocările ştiinţifice de mâine – să se regăsească în paginile poveştii doctorului Fauci şi să îşi stabilească obiective la fel de măreţe”, a mai spus ea. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă