21.1 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăCulturăÎn SUA se lansează o carte pentru copii despre dr. Anthony Fauci

În SUA se lansează o carte pentru copii despre dr. Anthony Fauci

Simon & Schuster editează „Dr. Fauci: How a Boy from Brooklyn Became America’s Doctor”, scrisă de Kate Messner şi ilustrată de Alexandra Bye.

Editura a transmis că volumul va fi lansat în librării pe 29 iunie.

„Sunt foarte multe lucruri în povestea lui cu care copiii de azi vor rezona – pedalând pe bicicleta sa Schwinn prin Brooklyn pentru a livra reţetele de la farmacia tatălui lui, jucând baseball pe străzile cartierului în care a învăţat să se înţeleagă cu tot felul de oameni şi mereu curios legat de lume”, a declarat Messner.

Un purtător de cuvânt al Simon & Schuster a spus că acest volum a fost scris cu permisiunea lui Fauci, iar el şi echipa sa au fost consultaţi pentru acesta.

Proiectul a fost demarat de Messner anul trecut. „Primăvara trecută, am contactat biroul doctorului Fauci cu o întrebare despre o altă carte pentru copii la care lucram – despre pasiunile din copilărie ale oamenilor care au ajuns mari oameni de ştiinţă”.

Anthony Fauci i-a răspuns prin e-mail şi, pe măsură ce Messner afla mai multe despre copilăria lui, ea a realizat că ar putea fi o poveste de sine stătătoare despre el. Autoarea a revenit în toamnă cu ideea unei biografii ilustrate şi a solicitat un interviu. Au avut mai multe discuţii, iar ea a preluat informaţii şi din interviurile şi discursurile lui publice.

Kate Messner a spus că a fost impresionată de „curiozitatea lui determinată” şi de eficienţa cu care comunică.

„Înainte ca Tony Fauci să fie medicul Americii, el a fost un copil cu un milion de întrebări, despre orice – de la peştele tropical din camera lui până la lucrurile pe care le învăţa la şcoala de duminică. Am speranţa că cei curioşi care citesc această carte – cei pe care ne bazăm să rezolve provocările ştiinţifice de mâine – să se regăsească în paginile poveştii doctorului Fauci şi să îşi stabilească obiective la fel de măreţe”, a mai spus ea. 

Cele mai citite

Procurorii cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon

Procurorii din Republica Moldova cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon. Fostul șef de stat este acum reținut, pe termen de 72 de ore....
00:01:20

Primarul Kievului: Războiul timp de 92 de zile pare „o zi fără oprire”

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat joi (26 mai) că războiul de peste trei luni din Ucraina a fost „o zi fără oprire”. Nouăzeci și...

Andrew Fletcher, de la Depeche Mode, a murit

Andrew Fletcher, 60 de ani, membru al formaţiei Depeche Mode, a murit în această seară. „Suntem şocaţi şi deosebit de trişti pentru trecerea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă