15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCulturăGuvernul francez va restitui un tablou al lui Gustav Klimt proprietarilor de...

Guvernul francez va restitui un tablou al lui Gustav Klimt proprietarilor de drept

Tabloul pictorului austriac, intitulat „Tufe de trandafiri sub copaci”, va fi restituit familiei lui Norei Stiasny, victimă a Holocaustului, de la care a fost obţinut printr-o vânzare forţată în august 1938.

Tabloul este pentru moment inalienabil în virtutea legii întrucât aparţine colecţiilor naţionale. Dar „guvernul va prezenta pe cât de repede posibil un proiect de lege” pentru a permite această restituire, a precizat ministerul.

Este vorba despre „singura pictură de Gustav Klimt aflată în proprietatea Franţei”, a subliniat ministrul cu prilejul unei conferinţe de presă la sediul ministerului.

După ce a fost achiziţionată în 1980, pictura a fost expusă la Muzeul Orsay, iar autoritățile nu aveau informații că ar fi fost vorba despre o spoliere.

„Abia în ultimii ani adevărata provenienţă a tabloului a fost stabilită”, a adăugat Bachelot, ceea ce a determinat descendenţii să facă cererea de restituire la sfârşitul lui 2019.

„Tufe de trandafiri sub copaci’ este martorul acelor vieţi pe care o dorinţă criminală a căutat cu obstinaţie să le facă să dispară”, a mai spus Bachelot pe Twitter.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă