21.9 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăCulturăFonduri BDCE pentru reabilitarea unor monumente istorice și a unor clădiri de...

Fonduri BDCE pentru reabilitarea unor monumente istorice și a unor clădiri de interes public

Până în acest moment, au fost finalizate trei dintre cele cinci investiții: Teatrul Național I.L. Caragiale București, Biblioteca Națională București și Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca. Pentru celelalte două obiective, respectiv înființarea Muzeului Național al Revoluției din România de la Timișoara și reabilitarea Sălii Omnia din București, pentru a găzdui Centrul Național al Dansului București, Guvernul României, prin Ministerului Culturii și Ministerul Finanțelor Publice, a primit acordul BCDE pentru extinderea termenului de finalizare a proiectelor, până la data de 30 iunie 2023.

Un alt act aprobat, în ședința de ieri, a fost amendamentul convenit între Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti, la 9 iunie 2020, şi la Paris, la 3 iulie 2020, la Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, destinat finanțării proiectului privind reabilitarea monumentelor istorice din România, semnat la București, la 12 decembrie 2006 şi la Paris, la 18 decembrie 2006. Principalele obiective sunt consolidarea, reabilitarea, restaurarea și punerea în funcțiune a 16 monumente istorice de importanță națională. Până în prezent, au fost deja renovate și redeschise publicului 13 obiective, cum ar fi: Palatul Culturii Iași, Palatul Regal-Sala Tronului și Opera Română din București.

În acest context, la cererea Ministerului Culturii, din data de 9 iunie 2020, BCDE a acceptat extinderea termenului de finalizare a proiectului, până la data de 30 iunie 2023, pentru: Muzeul Național George Enescu (Palatul Cantacuzino din București), Filiala Omnia Craiova a Bibliotecii Naționale a României, Muzeele Dr. Ioan și Nicolae Kalinderu din subordinea Muzeului Național de Artă a României, aflate în diferite stadii de implementare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă