Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Filmul de Piatră. Noua ediție va fi în mijlocul naturii

Festivalul de film de scurtmetraj ”Filmul de Piatră” ajunge în acest an la cea de-a douăsprezecea ediție, ce aduce o schimbare majoră de format: se va muta din orașul Piatra Neamț și se va desfășura la Piatra Fântânele, în campusul asociației Tășuleasa Social.

Share

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 17.04.2019 - 14:25

Noua ediție va purta eti-cheta CAMP Edition și va avea loc între 25 și 28 iulie 2019, în mijlocul naturii. Cei cinci jurați ai ediției din acest an sunt Marius Olteanu, Judith State (regizorul, respectiv actrița principală din filmu ”Monștri”), scriitorul Iulian Tănase, fotograful Vlad Eftenie și documentaristul Charlie Ottley (regizorul seriei „Wild Carpathia”).

Aceștia vor desemna premiile competiției principale a festivalului, care reunește scurtmetraje de ficțiune, documentare, animații experimentale și videoclipuri -realizate de autori din România și Moldova.

Înscrierile pentru cineaști și voluntari sunt deschise până la data de 15 mai 2018. Pentru a fi eligibile, filmele trebuie să aibă durata maximă de 30 de minute și să fi fost realizate de către cineaști din România sau Republica Moldova în 2018 sau 2019. Acestea pot fi înscrise prin intermediul platformei FilmFreeway, regulamentul fiind disponibil pe www.filmuldepiatra.ro. P

e site-ul festivalului se pot înscrie și voluntarii dornici să se alăture organizării festivalului.

Programul Filmul de Piatră, CAMP Edition va fi dezvăluit pe pagina de Facebook a evenimentului. Pe lângă proiecțiile în aer liber, nu vor lipsi concertele live, masterclass-urile, workshop-urile și întâlnirile informale cu juriul și invitații, dar și focul de tabără sau programele organizate de gazda festivalului, Tășuleasa Social: Școala de mers pe munte, Pădurea pedagogică și Via Transilvanica.

Filmul de Piatră a fost fondat de regizorul Andrei Dăscălescu și s-a desfășurat, timp de 11 ediții, la Piatra Neamț. Printre câștigătorii edițiilor anterioare se numără cineaști precum Ivana Mladenovic, Paul Mureșan, Andrei Tănase și Alina Manolache, iar filmele incluse în program au circulat în festivaluri prestigioase precum cele de la Cannes, Berlin, Veneția și Locarno.

Comentarii

loading...