10.1 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Filmul „5 minute” regizat de Dan Chișu va fi lansat pe 20 noiembrie

„Povestea lansării oficiale în România a acestui filmu se confundă, practic, cu istoria vremurilor extraordinare pe care le trăim cu toţii. Preconizată pentru primăvara acestui an, pe 27 martie, ea a fost amânată din cauza pandemiei. Deşi situaţia generală nu a evoluat cum speram, în acelaşi timp nu ne punem vieţile ‘on hold’, trebuie să mergem mai departe ca societate, creatori sau iubitori de film. Ne adaptăm, ne reinventăm şi nu mai aşteptăm nici măcar… 5 minute. Filmul trebuie să ajungă la public şi intră pe 20 noiembrie în distribuţie în cinematografele din toată ţara. În localităţile afectate de scenariul roşu, premiera filmului va fi programată pentru data când cinematografele vor putea deschide sălile pentru proiecţii în siguranţă”, a declarat Anamaria Antoci, producător, Domestic Film.

Al şaptelea lungmetraj de ficţiune al lui Dan Chişu, filmul ”5 Minute”, este inspirat din fapte reale. Într-un cinematograf din Bucureşti rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, un grup de spectatori se ridică şi protestează faţă de comunitatea LGBT, membri ai acesteia fiind prezenţi în sală. Presa a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului în urma căruia un tânăr a fost rănit şi a ajuns la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi, proiectată iremediabil într-un joc de oglinzi provocat de investigaţia unei jurnaliste de televiziune, cunoscută pentru reportajele ei de breaking news, se arată în prezentarea peliculei.

„Eu sunt realizatorul filmului. Eu cred că realizatorul nu trebuie să fie partizan, el trebuie să prezinte povestea. Sunt subiecte pe care n-am cum să le judec pentru că m-am pus în poziţia în care vreau doar să prezint şi de aceea filmul are multă structură de televiziune… N-am căutat imagini spectaculoase, am lăsat vorbele şi faptele să spună povestea acestui om (jandarmul Nicu Holban). De fapt, filmul propune o dezbatere despre relativitatea adevărului. Adevărul e relativ pentru că dacă iei punctele de vedere ale tuturor personajelor din film, la un moment dat, găseşti un numitor comun”, a declarat Dan Chişu, regizorul şi scenaristul filmului.

Din distribuţia filmului fac parte Mihai Călin, Diana Cavallioti, Emanuel Pârvu, Ana Radu, Elvira Deatcu, Adrian Titieni, Gabi Huian, Aida Economu. 

Ultima oră
Pe aceeași temă