10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăCulturăFilm LGBT. „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, în competiţia oficială a festivalului de...

Film LGBT. „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, în competiţia oficială a festivalului de profil din Israel

Filmul va fi prezentat în premieră în Israel. Pelicula va beneficia de două proiecţii la Cinemateca din Tel Aviv, pe 2 şi 5 iunie, potrivit Institutului Cultural Român. Adrian Schiop, protagonistul şi co-scenaristul filmului, va participa la festival în perioada 1 – 3 iunie, unde va răspunde întrebărilor publicului după proiecţia de sâmbătă, conform News.ro.

„Soldaţii. Poveste din Ferentari”, care a avut premiera mondială în 2017 la Festivalul de la Toronto, spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul. Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai interpretează rolurile principale.

Producţia a primit o menţiune specială din partea juriului celei de 18-a ediţii a Premios Sebastiane, secţiune a Festivalului de Film de la San Sebastián ce recompensează filmele care reflectă cel mai bine valorile şi realităţile comunităţii Lesbian, Gay, Transgender, Bisexual şi Intersex (LGBTI).

Pelicula a mai fost selectată în competiţii ale Filmfest Hamburg, Central and Eastern European Film Festival Luxemburg (CinEast), Reykjavik International Film Festival, CPH PIX şi „Bright Future” a Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam. În octombrie 2017, ea a fost recompensată cu Prix Découverte la cea de-a 32-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Francofon de la Namur.

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” este adaptare liberă a romanului omonim scris de Adrian Schiop şi apărut la editura Polirom în 2013.
Scenariul este semnat de Ivana Mladenovic şi Adrian Schiop, imaginea – de Luchian Ciobanu, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, costumele – de Maria Pitea, de scenografie a fost responsabil Adrian Cristea, iar de machiaj – Maria Andreescu. Producători sunt Ada Solomon, Jelena Mitrovic (Serbia), Cassandre Warnauts şi Jean Yves Roubin (Belgia).

Filmul a avut premiera pe marile ecrane româneşti în februarie 2018.

Cele mai citite

Top 5 electrocasnice care îți pot face viața mai ușoară

În societatea de azi, tehnologia a revoluționat cu adevărat felul în care oamenii lucrează și trăiesc, iar electrocasnicele moderne au devenit o parte integrantă...

Celebra TikTokeriță Eva Evans a murit la doar 29 de ani

Eva Evans, celebra TikTokeriță și vedetă în ascensiune a scenei rețelelor de socializare, a murit tragic la vârsta de 29 de ani. Vestea a...

România va avea un nou stadion ultramodern! Primarul a anunțat începerea studiului de fezabilitate

Finalista Cupei României, Oțelul Galați, va avea un stadion nou. Anunțul a fost făcut de primarul oraşului, Ionuţ Pecheanu, care a anunțat începerea studiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă