15.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Filarmonica din Ploiești câștigă Concursului Proiectelor Sociale si Culturale ale PAO LuKoil

Astfel, în perioada februarie – iunie 2021, Filarmonica ploieşteană va organiza o serie de concerte lecţie de muzică clasică, folclor şi jazz, susţinute de formaţiile proprii, în patru localităţi din judeţul Prahova: Telega, Brazii de Jos, Corlăteşti şi Ploieşti.

Proiectul se adresează în special elevilor din mediul rural, care nu au oportunitatea de a participa la acest gen de concerte susţinute de artişti profesionişti. Totodată, cei prezenţi vor primi informaţii de calitate despre componenţa unei orchestre simfonice, despre muzică şi instrumentele muzicale, despre tradiţiile populare din diferite zone ale României şi despre istoria jazz-ului.

Toate aceste informaţii, împreună cu o scurtă descriere a istoriei locurilor unde caravana muzicii va poposi, dar şi cu o scurtă prezentare a istoriei petrolului în judeţul Prahova, vor fi inserate într-o broşură pe care o va primi fiecare elev. De asemenea, întreg materialul va fi înregistrat pe DVD, împreună venind în completarea curriculei şcolare pentru elevi şi constituind un bun material didactic.

Proiectul îşi propune astfel să susţină educaţia non-formală în rândul elevilor, să sprijine cadrele didactice cu materiale pentru lecţiile de educaţie muzicală, contribuind astfel la dezvoltarea comunităţii din care aceştia fac parte.

Proiectul este susţinut de Consiliul Local Ploieşti şi se va desfăşura în parteneriat cu Asociaţia Folclorică „Doina Prahovei”, Primăria Comunei Berceni, Primăria Comunei Telega, Căminul Cultural Brazi şi Liceul Tehnologic de Servicii „Sf. Apostol Andrei” din Ploieşti.

Ultima oră
Pe aceeași temă