Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Familii de artiști, peste 100 de lucrări, 50 de artiști expozanți

Arte în București 2018, eveniment organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România și susținut de Primăria Municipiului București prin Expo Arte, debutează astăzi, la UNA Galeria.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.12.2018 - 16:09

Până pe 19 decembrie, bucureștenii vor putea vedea o o selecție de peste 100 de lucrări din creația a 50 de artiști bucureșteni - familii, cupluri, companioni în artă – dintre care aproape jumătate expuse în premieră. Evenimentul Arte în București 2018 se desfășoară în galeriile Uniunii Artiștilor Plastici din București și în alte spații de expunere consacrate, iar accesul publicului va fi gratuit.

Arte în București, eveniment conceput să aducă arta și cultura mai aproape de locuitorii Capitalei, a fost inaugurat astăzi, 6 decembrie, la UNA Galeria, prin masa rotundă „Amoruri și genealogii artistice”, la care au participat criticii și istoricii de artă Ruxandra Garofeanu, Magda Cârneci, Călin Stegerean și Ioana Marinescu. Discuția a încercat  să răspundă mai multor întrebări printre care: în ce măsură procesul creativ este stimulat în cuplu, există o „moștenire artistică” care se transmite noilor generații?

Publicul va putea vizita expoziția din cadrul UNA Galeria începând de astăzi, iar de mâine, vineri, 7 decembrie, bucureștenii vor putea fi vizita toate galeriile ce vor găzdui expoziții în cadrul Arte în București 2018: Căminul Artei, Orizont, UNA Galeria, Galateca, Mobius Gallery -  UnSpațiu, și Lavacow.

Arte în București – ediția 2018 este coordonat de Ioana Ciocan, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, iar curatorul ediției din acest an este Călin Stegerean.

 

Cuplurile de artiști, în centrul expozițiilor

Pentru prima dată în cadrul unui astfel de eveniment, lucrări selectate din creația unor familii de artiști, cupluri sau companioni în artă au fost selectate într-o singură expoziție. Tema acesteia, „Cupluri, Companioni, Familii”, a fost inspirată de amplele dezbateri care au animat societatea românească în această toamnă pe tema  familiei și a cuplului. În opoziție cu demersurile artistice deconstructive, de sesizare a disparităților și contrastelor, expoziția va comunica un mesaj despre coeziune, solidaritate, despre arta care unește oamenii.

Lucrările unor artiști ca Ion Grigorescu, Victoria și Marian Zidaru, Florentina Voichi și Mircea Roman, Viorel Mărginean, Ștefan Pelmuș vor fi expuse acum pentru prima dată.

„Compusă prin alăturarea unor lucrări care provin din „familiile” cele mai cunoscute ale artei românești contemporane cum sunt Grigorescu, Nicodim, Blendea, Mărginean, Neamțu, Anghel, Paștina, Pelmuș expoziția prezintă și lucrări ale unor cupluri de artiști foarte tineri cum sunt Cătălin Bădărău  - Bianca Mann sau Andreea Florean – Radu Rodideal. Totodată, în galeriile Lavacow, Mobius și Galateca, prezentăm în format medalion creațiile unor cupluri de mare notorietate din generația  matură de artiști: Marian și Victoria Zidaru, Mircea Roman și Florentina Voichi, Elena și Marcel Scutaru. O prezență particulară este reprezentată de lucrările grupului subReal, Călin Dan și Iosif Kiraly ”, declară Călin Stegerean, curatorul Arte în București 2018.

 

Comentarii

loading...