Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cristi Puiu (Foto: Captură Tv Digi24)

Faimosul regizor Cristi Puiu le cere românilor să fie "indisciplinați" și să nu poarte mască

Faimosul regizor Cristi Puiu le-a sugerat românilor să fie "indisciplinați", așa cum au fost și la Revoluția din Decembrie 1989, și să nu poarte mască în aer liber, deși într-o serie de orașe acest lucru a devenit obligatoriu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2020 - 10:54

Regizorul Cristi Puiu a avut un discurs controversat, la Cluj Napoca, în contextul lansării celui mai recent film al său, intitulat "Malmkrog".

Într-un discurs rostit în noaptea de vineri spre sâmbătă, regizorul Cristi Puiu a susținut că noul său film, "Malmkrog", a fost deja difuzat în Franța "în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior" și că, pe baza acestui precedent, nici românii n-ar trebui obligați să poarte mască - mai ales la evenimente care se desfășoară în aer liber.

"Am muncit foarte mult la acest film, fără mască. Am avut noroc. Uitaţi, stau, păstrez distanţarea socială, toate normele sunt aici. Ce o să vedeţi aici pe ecran probabil că este încă o copie de lucru, dar nu filmul ca atare, ci subtitrarea, deci s-ar putea să existe încă două-trei greşeli. N-am apucat să corectăm, pentru că nu ne-am gândit că o să lansăm vreodată acest film din pricina acestei pandemii mondiale. Filmul a ieşit în Franţa, în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior, cum ar veni treaba. Şi ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste", a declarat regizorul Cristi Puiu la Cluj Napoca.

El a făcut acest comentariu în condițiile în care, în România, masca este obligatorie în spații publice închise, iar într-un număr din ce în ce mai mare de orașe din România ea a devenit obligatorie și în spații deschise aglomerate. 

"Am înţeles, la Cluj se poartă mască în aer liber. Ok, îmi pare rău pentru dumneavoastră, este un film de 200 de minute. Să staţi cu masca pe faţă să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman. Şi eu vă rog să plecaţi atunci când aţi simţit că trebuie să ieşiţi, că nu mai suportaţi, să plecaţi, vă rog foarte mult. Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie '89 şi care au zis NU dictaturii", a susținut Cristi Puiu.

Comentarii