Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Expoziția "Naufragiu": Performance, video, fotografie

Spaime, frici, dureri, iluzii, speranțe, definiții ale propriei neputințe, toate sunt stări convulsive prin care căutăm acceptarea.

Share

Rl online 0 comentarii

02.07.2018 - 10:00

Curatoriată de Ion Anghel si Adrian Şerbănescu, expoziția “Naufragiu” este un experiment împreună cu absolvenți și studenți ai Universității Naționale de Arte București, Departamentul Pictură. Evenimentul este compus dintr-un performance de 30 de minute pe tema naufragiului cât şi retrospectiva de fotografie şi video în urma acțiunii desfăşurate în vara anului trecut în localitatea Sfântu Gheorghe, județul Tulcea.

“Nu știu cum se face că în fiecare din visurile omului cu patimă de viață apare mai mereu câte un moment de îngrijorare asupra împlinirii totale. Probabil că este parte din lecția știută numai de unii cum că la pomul lăudat să nu te duci cu sacul. De aceea s-a născut în preajma apelor gândul că poate în încercarea de a te împăca cu ele să apară riscul eșecului. În fond el ne urmărește mereu și bine este să ne împrietenim cu el, să stăm la masă cu el, să negociem. De la mărul discordiei încoace cam asta facem... Așa a apărut în mintea mea îngrijorarea naufragiului  care a căpătat dincolo de secretele artei și ale pedagogiei valențe  multiple și semnificații nebănuite. Restul a venit de la sine.” - Ion Anghel – Lector univ. dr. UNARTE, Artist vizual, Curator.

“Experiment de dezvoltare a imaginarului, Acțiunea Naufragiu ne deconstruiește, ne elimină stările de confort creativ asumat și ne transpune în căutarea și îmbogățirea eului. Strategia pedagogică de vară, contextualizată în spațiul de la marea din Sfântu Gheorghe - Delta Dunării, s-a impus prin reorientarea informației  cu conotații academice clasice înspre o cercetare cu caracter de introspecție. Lucrările de față sunt lumini ale trăirilor noastre –  de acolo – din acel spațiu unde am învățat să uităm și apoi să ne redefinim. Am golit din noi tot ce ne definește. Am uitat, am pierdut, am evitat să mai fim. Aici ne vedeți goi, neputincioși, niște instantanee ale trăirii noastre acolo. Suntem existențial-social ceea ce nu suntem esențialcosmic!” - Adrian Șerbănescu – Artist vizual, Curator.

Artiști: Ion Anghel, Teodor Arghir, Răzvan Burnete, Rafaela Ciubucă, Mara Cojocaru, Mihaela Constantin, Mădălina Costache, Eveline Dubină, Ștefan Friguraș, Sabina Legănaru, Mirel Ologeanu, Mic Răzvan Dan, Adrian Șerbănescu, Cristina Stoian, Iuliana Suciu, Alexandru Vrăjitoru, Diana Zavorodnic.

Expoziția va avea loc, marți, 3 iulie, ora 19.00. Mai multe detalii AICI.

 

Comentarii

loading...