13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăCulturăExplosive jazz cu Ro Manouche Band

Explosive jazz cu Ro Manouche Band

Cu ocazia acestui eveniment se va lansa cea de a doua ediție a albumului digital foto-video LISTENING THROUGH LENSES (http://www.anotherface.ro/wp-content/uploads/2017/10/Listening-Through-Lenses.pdf). În limita stocului disponibil, fiecare spectator va putea obține gratis un exemplar din acest album.

După concert, sunteți invitați la un pahar de vin oferit de Domeniul Bogdan. S-a alăturat acestui proiect cu generozitate și Aqua Carpatica

 

Formația RoManouche, despre care muzicologul Saviana Diamandi, preşedintele Asociației Dynamic Art a afirmat că este una dintre cele mai originale combinații de manouche și jazz etno de pe scena muzicală europeană, îi are în componență pe saxofonistul Nicolas Simion, țambalistul Giani Lincan, violonistul Costel Nițescu, acordeonistul Martin Lubenov și basistul Răzvan Cojanu.

Patru dintre excelenții muzicienii ai trupei sunt stabiliți în diverse  în diverse ţări occidentale:  Nicolas Simion- Germania, Giani Lincan – Olanda, Costel Nițescu- Franţa şi  Martin Lubenov – Austria. Cu toții se bucură de zeci de ani de un succes remarcabil în țările care i-au adoptat.

 

Creată special pentru proiectul Another Face of the Roma Culture (susținut de un Grant oferit de Norvegia, Liechtenstein, Islanda și Guvernul României), RoManouche Band a luat naștere în Norvegia în 2015, în secțiunea românească a Festivalului Barentsjazz din orașul norvegian multicultural Tromsø. Institutul Cultural Român s-a alăturat acestui proiect și a susținut 7 formații românești și mixte, care au cântat în festivalul norvegian. Au urmat două turnee de mare succes pentru RoManouche în Norvegia și în România.

 

În 5 iulie 2019 Asociația Dynamic Art organizează un nou concert cu RoManouche Band, sub patronajul Institutului Cultural Român și găzduit chiar de acesta, în grădina din Aleea Alexandru 38. În caz de vreme ploioasă, concertul se va muta în sala festivă a Institutului.

Organizator: Asociația Dynamic Art; Partener: Institutul Cultural Român; Partener media principal: România Liberă

Parteneri media: Observator Cultural, Deutsche Allgemeine Zeitung für Rumänien, Radio România Cultural, Radio România Muzical.

Sponsori: Domeniul Bogdan și AquaCarpatica

Contact:

ASOCIAŢIA DYNAMIC ART

Tel: 0720 054 429

e-mail: dynamicartmanagement2@gmail.com

www.facebook.com/RoManoucheMusic/

www.facebook.com/InstitutulCulturalRoman/

www.anotherface.ro

www.icr.ro

https://www.youtube.com/RoManoucheBandChannel

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă