9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăCulturăEd Sheeran domină topurile muzicale britanice în prima săptămână a anului 2018

Ed Sheeran domină topurile muzicale britanice în prima săptămână a anului 2018

Cel mai recent material discografic al cântăreţului Ed Sheeran, intitulat “Divide”, s-a menţinut pentru încă o săptămână pe primul loc în topul albumelor, iar cântecul “Perfect” ocupă pentru a cincea oară prima poziţie în topul single-urilor.

Potrivit PA, este pentru a patra oară în istoria topului britanic când un album al unui artist şi un cântec extras de pe acelaşi material discografic ocupă simultan primele locuri în topul albumelor respectiv în cel al single-urilor.

În topul single-urilor din prima săptămână din 2018, locul al doilea este ocupat de cântecul “River” – o colaborare a lui Ed Sheeran cu rapperul american Eminem. Locul al treilea este deţinut de piesa “Man’s Not Hot”, interpretată de Big Shaq.

Topul 5 al single-urilor este completat de cântecul “Anywhere” (Rita Ora) şi de piesa “Havana” (Camila Cabello şi Young Thug).

În topul albumelor, discul “The Thrill Of It All” al cântăreţului Sam Smith s-a menţinut pe locul al doilea, iar materialul discografic “Human” al rapperului Rag ‘N’ Bone Man a urcat pe locul al treilea.

Albumul “Revival” al rapperului american Eminem a coborât pe poziţia a patra.

În plin sezon al premiilor cinematografice, coloana sonoră a filmului “The Greatest Showman”, considerat de criticii de specialitate o veritabilă extravaganţă muzicală, în care rolurile principale sunt interpretate de Hugh Jackman şi Zac Efron, a urcat 15 locuri până pe poziţia a cincea.

Dubla victorie repurtată de Ed Sheeran în topul britanic marchează un început de an exploziv pentru artist, care îşi va face debutul în serialul animat american “The Simpson” într-un episod ce va fi difuzat de postul Fox duminică seară. În acel episod, Ed Sheeran îşi împrumută vocea unui personaj excentric – un tânăr pianist britanic, al cărui nume este Brendan -, care acceptă să predea lecţii de pian elevei Lisa.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă