Documentarul „Licu, o poveste românească”, selectat la festivalul MakeDox din Macedonia

„Licu, o poveste românească”, de Ana Dumitrescu, care a intrat în cursa pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun documentar” a premiilor Oscar, după ce a câştigat trofeul Golden Dove la Dok Leipzig 2017, va participa în selecţia festivalului MakeDox din Macedonia.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2018 - 10:36

Cea de-a noua ediţie a Creative Documentary Film Festival MakeDox va avea loc în perioada 16 - 23 august, la Kursumli An - construcţie de secol al XV-lea - din Skopje, unde, pe lângă proiecţii, vor avea loc dezbateri, ateliere şi spectacole live.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat în vârstă de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale - despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

A mai fost prezentat anul acesta la Muzeul Filmului din Düsseldorf, în cadrul Festivalului pentru Drepturile Omului „Solidarity” de la Tel Aviv, la cea de-a 14-a ediţie a festivalului ZagrebDox şi la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România, unde a avut premiera naţională.

Filmul a participat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi la festivalul Ceau Cinema de la Timişoara.

Documentarul va fi lansat în cinematografele româneşti pe 24 august 2018, de Rollercoaster PR, şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Comentarii