10.1 C
București
vineri, 29 octombrie 2021

Discover Schools la Galați, proiect de voluntariat la care participă șase țări

Potrivit preşedintelui AIESEC Galaţi, Cătălin Cristea, voluntarii din Spania, Turcia, Turkmenistan, Egipt, Brazilia şi China au participat la sesiuni de comunicare, în limba engleză, în şcolile gălăţene şi le-au vorbit elevilor despre ţările lor natale, obiceiuri, civilizaţie şi problemele care îi preocupă.

În afară de faptul că elevii gălăţeni şi-au exersat engleza, orizontul copiilor s-a lărgit şi şi-au format prieteni noi, din alte ţări.

„A fost foarte interesant să discutăm cu străinii. Cel mai mult ne-a plăcut de brazilian, care ne-a vorbit despre echipele lor de fotbal, dar şi despre limba lor, ei au altă pronunţie decât a noastră. Am discutat teme diverse, despre reducerea poluării sau despre cum putem combate sărăcia. A fost foarte interesant, mult mai interesant decât o lecţie clasică de limba engleză”, a declarat Matei, un elev al Şcolii generale nr. 5 Galaţi.

Voluntarii au organizat marţi în holul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi o sesiune de prezentare a elementelor tradiţionale specifice celor şase ţări din care provin, dar şi feluri de mâncare tradiţionale.

Cea mai mare aglomeraţie a fost la standul lui Estevao Gueros Alves Silva, un brazilian de 23 ani, student, care a venit prima oară în România şi este voluntar în cadrul AIESEC. El a adus dulciuri tradiţionale din Brazilia, o minge de fotbal şi i-a pictat pe feţe în culorile steagului brazilian pe elevii veniţi în număr mare la manifestare.

„Sunt prima oară în România, prima oară în Europa, nu am mai văzut până acum zăpadă. Sunt aici de o lună, am gustat sarmale, dar şi borş. Îmi place ţara şi oamenii îmi plac, dar nu îmi place vremea”, a spus studentul brazilian.

Voluntarii străini ai AIESEC Galaţi, care au participat la activitatea din holul Universităţii Dunărea de Jos, au spus că le place România, dar mai ales mâncarea tradiţională românească. Ei au şi putut gusta din cozonac, fasole bătută, brânză de burduf sau mămăligă la standul României. Pe lângă degustarea produselor alimentare tradiţionale, voluntarii au dansat şi au cântat pentru şi alături de elevii prezenţi, potrivit AGERPRES.

Ultima oră
Pe aceeași temă