Dirijorul Ion Marin

Dirijorul Ion Marin a devenit Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor al Republicii Franceze

Ministerul Culturii din Franța a anunțat decorarea dirijorului român Ion Marin cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler, precizează un comunicat de presă difuzat luni, 18 ianuarie 2021.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.01.2021 - 13:21

Dirijorul român Ion Marin a devenit Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor al Republicii Franceze.

Titlul de "Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres" este una dintre cele mai importante distincții ministeriale ale Franței.

Titulatura de "Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres" va fi acordată celebrului muzician român pentru „contribuția și angajamentul în serviciul culturii”, după cum menționează scrisoarea oficială transmisă de ministrul Culturii din Franța, doamna Roselyne Bachelot-Narquin.

În excepționala sa carieră de aproape 40 de ani dăruiți performanței, Ion Marin s-a distins și ca un promotor de seamă al culturii franceze, francofoniei, precum și al valorilor europene universale. Din 1983 până în prezent, Ion Marin a dirijat în Franța peste 150 de concerte și spectacole de operă.

Ion Marin este un susținător declarat al cooperării culturale între România şi Franţa, fiind una dintre personalitățile implicate în pregătirea inaugurării oficiale a Sezonului România – Franța 2019 la Paris și a participării Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” la concertul de deschidere organizat la Dôme des Invalides, în luna noiembrie 2018, în prezența preşedintelui României și a oficialităților din capitala Franței.

Comentarii