7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUraganul Scorpions s-a dezlănţuit pentru ultima oară

Uraganul Scorpions s-a dezlănţuit pentru ultima oară

Hit-urile trupei Scorpions au răsunat pe 9 iunie pentru ultima oară în Capitală, la Zone Arena.

Peste 20.000 de suflete au venit să-şi ia rămas bun de la Rudolf Schenker, Klaus Meine, Matthias Jabs, James Kottak şi Paweł Mąciwoda.

La conferinţa de presă ce a precedat concertul, cei de la Scorpions au promis că o să ne „rock like a hurricane”. Şi s-au ţinut de promisiune.

La Bucureşti, membrii Scorpions au demonstrat că nu şi-au pierdut din forţa şi intensitatea interpretării live şi că, după aproape cincizeci de ani de carieră, pot susţine în continuare un show 100% energic.

Concertul Scorpions a început în jurul orei 20:10 în aplauzele publicului. S-au auzit acordurile piesei „Sting in the Tail” de pe albumul cu acelaşi nume promovat în cadrul turneului de adio „Get Your Sting and Blackout World Tour”.

Au urmat „Bad boys running wild”, “Tease Me Please Me”, „The Zoo” şi „The Best Is Yet To Come”, după care solistul Klaus Meine s-a adresat publicului:

„Bună seara, Bucureşti! Am venit de atâtea ori aici şi de fiecare dată a fost fantastic. Mulţumim fanilor care ne-au susţinut de-a lungul timpului, dar şi noii generaţii, prezentă aici în faţa scenei.”

În aplauzele puternice ale spectatorilor show-ul a continuat cu varianta acustică a piesei „Send me an angel”, dedicată de Klaus unui bun prieten care nu se mai află printre noi.

Şi „Holiday” a fost cântată la început tot acustic pentru ca mai apoi trupa Scorpions să treacă în registrul în care îi stă cel mai bine…rock. Show-ul a continuat cu hit-urile „Raised on Rock” şi „Dynamite”.

S-a cântat la unison cu membrii Scorpions, s-a scandat numele trupei, s-a aplaudat în ritm frenetic aşa cum e potrivit la un show de adio. Din când în când, spectatorii din primele rânduri din faţa scenei mai primeau mici atenţii de la rockeri, beţe de tobă şi penele de la chitară.

Kottak a demonstrat, dacă mai era nevoie, că ştie să facă un solo demenţial la baterie. A venit pregătit şi cu două maieuri inscripţionate cu mesajele „You Kick Ass” şi „Rock’n’Roll Forever”, pe care şi le-a dat pe rând jos rămânând la bustul gol.

A urmat piesa „Big City Nights” cântată de toţi cei prezenţi în Arena. Trupa i-a mulţumit şi „omului responsabil cu sunetul”, Achim Schulze, care i-a însoţit în atâtea concerte şi fiind ziua lui de naştere publicul l-a răsplătit cântându-i „la mulţi ani”.

Pentru bis, rockerii Scorpions au păstrat ce era mai bun: „Still loving you”, „Wind of change”, „Rock You Like a Hurricane” şi „When the Smoke Is Going Down”.

La final, Klaus Meine a purtat pe umeri steagul României, iar toţi membrii trupei s-au înclinat pentru ultima oară în faţa publicului din Zone Arena care i-a răsplătit din plin cu aplauze călduroase.

Concertul de la Zona Arena a fost organizat de compania Project Events. În deschiderea celor de la Scorpions au cântat Trooper şi Christian Becker& Avenue.

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă