3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalUn pic prea intim, o comedie bulevardieră cu ușoare tente moralizatoare

Un pic prea intim, o comedie bulevardieră cu ușoare tente moralizatoare

Pe scena Teatrului Nottara, personajul Tom Greene, poet şi profesor universitar, reinterpretează mitul unui Don Juan contemporan, fascinat de varietatea personalităţilor feminine. Eroul se trezeşte implicat în trei scenarii, uşor absurde: în decurs de o săptămână, reuşeşte să lase gravide trei femei: iubita oficială, studenta şi vecina matură.

Textul dramaturgului Rajiv Joseph, „Un pic prea intim”, montat de regizorul Cristi Juncu sub forma comediei bulevardiere, ajutat de talentaţii Andi Vasluianu (Tom, fermecătorul entertainer), Dan Bordeianu (Seth, prietenul, subtil, moralizator, dar neîmplinit emoţional), Diana Roman (Becca, studenta naivă), Catrinel Dumitrescu (Maureen, femeia coaptă care îşi trăieşte dramele cu forţă), Irina Velcescu (Franny, femeia arţăgoasă și critică) şi Laura Vasiliu (Jen, iubita perfectă, drăgălaşă), scoate la lumină destinul învălurat al protagonistului: succesul din planul profesional este contrabalansat de neîmplinirea din planul personal. 

Îmbătat de succesul literar, Tom se dezice de raţiune şi, mai degrabă decât să cucerească, se lasă fermecat de trei Eve cu care va avea, în paralel, trei relaţii amoroase. Abia de aici încolo, dramaturgul potenţează absurdul, iar firul acţiunii se acutizează. În ciuda farmecului său, eroul nu reuşeşte să le facă fericite pe cele trei femei, deşi intenţiile lui sunt sincere, sfârşind prin a le răni profund. 

În momentul în care femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, Tom realizează că existenţa lui a scăpat de sub control. Încercările sale de a îndrepta lucrurile, de a-i împăca pe toţi cei afectaţi de momentul său de rătăcire, înduioşează, reuşind să trezească empatia privitorilor. Personajul lui Andi Vasluianu nu este un “tip” rău intenţionat, ci doar lacom.

Un pic prea intim este o comedie cu uşoare tente moralizatoare, condimentată cu jocul proaspăt şi degajat al actorilor, care nu au ratat ocazia de a interacţiona cu publicul, asigurând hohotele de râs ale spectatorilor, creându-se, astfel, o intimitate aparte între artist şi privitor. 

 

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă