Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

TVR nu doreşte să justifice 6 milioane de euro

Televiziunea publică a oferit un răspuns sumar solicităriii României libere de a explica modul cum este realizată achiziţia a 140 de autoturisme noi, licitaţie aflată în curs de desfăşurare. Suma de 5,1 ...

Share

Razvan Chiruta 0 comentarii

04.11.2013 - 21:39

Televiziunea publică a oferit un răspuns sumar solicităriii României libere de a explica modul cum este realizată achiziţia a 140 de autoturisme noi, licitaţie aflată în curs de desfăşurare. Suma de 5,1 milioane de euro estimată de TVR pentru achiziţia a 140 de autoturisme noi, la care se adaugă încă un milion de euro pentru TVA, a fost stabilită “conform OUG/2006 privind achiziţiile publice”, a fost răspunsul sec pe care l-am primit din partea conducerii televiziunii publice, după ce România liberă a publicat investigaţia “Cum a mascat Claudiu Săftoiu o risipă de 6 milioane de euro din banii TVR”.

În ediţia noastră din 30 octombrie arătam faptul că pentru a putea realiza investiţia, în condiţiile în care instituţia are datorii de 170 de milioane de euro, preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune şi oamenii săi au păcălit Consiliul de Administraţie, pentru a aproba pornirea licitaţiei. Într-o şedinţă din luna mai, conducerea executivă a prezentat o notă de fundamentare prin care solicita membrilor CA modificarea planului de investiţii pentru anul 2013. Nici în documentul scris, nici în timpul dezbaterii pe această temă nu s-a discutat despre o sumă estimativă necesară pentru achiziţie.

Mai mult, deşi membrii CA au solicitat să aprobe şi un caiet de sarcini înainte de pornirea licitaţiei, acest lucru nu a mai avut loc, iar anunţul de cumpărare a fost lansat în sistemul electronic de achiziţii pe 25 septembrie. Când, două săptămâni mai târziu, reprezentanţii Consiliului de Administraţie au cerut socoteală, Claudiu Săftoiu şi oamenii săi i-au convins să semneze o hotărâre care aproba licitaţia ce era deja în desfăşurare de jumătate de lună. Reprezentanţii TVR nu au dorit să ofere mai multe detalii despre această achiziţie nici la solicitarea RL.

Răspunsurile transmise de serviciul de comunicare au fost minimale. Numărul de autoturisme ce trebuie cumpărate s-a stabilit “conform nevoilor operaţionale ale SRTv” sau “întreaga documentaţie de achiziţie este disponibilă public” au fost explicaţiile sumare ale angajaţilor al căror buget provine, în mare parte, de la plătitorii de taxe.

Citește totul despre:

Comentarii