5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalTVR Cultural îşi suspendă emisia începând de sâmbătă, 15 septembrie, de la...

TVR Cultural îşi suspendă emisia începând de sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 23.59 – 2

TVR Cultural îşi va suspenda emisia începând de sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 23.59, potrivit unei decizii luate de Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de televiziunea publică.

Măsura a fost dispusă joi, prin Ordin al preşedintelui-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Claudiu Săftoiu, în contextul situaţiei financiare critice a Televiziunii Române, se arată în comunicatul TVR.

Potrivit TVR, decizia face parte din procesul de implementare a Programului de redresare economică a SRTv, elaborat în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2012. Aplicarea Programului decurge din necesitatea armonizării ofertei editoriale şi a resurselor utilizate cu veniturile lunare ale SRTv, se arată în comunicat.

“Potrivit Programului, misiunea TVR Cultural va fi preluată de viitorul canal TVR 2 Cultural, a cărui grilă va cuprinde, printre altele, publicistică culturală, documentare, spectacole de teatru, operă, concerte şi producţii muzicale prezentate pe genuri, filme de artă, programe educative dedicate copiilor şi tinerilor, producţii ale tinerilor creatori independenţi, divertisment de calitate adresat tuturor categoriilor de vârstă”, se mai spune în comunicatul TVR.

Potrivit sursei citate, până la lansarea noilor grile, o mare parte din programele difuzate de TVR Cultural va fi preluată de TVR 2.

În comunicatul SRTv se precizează că decizia de suspendare a emisiei TVR Cultural a fost luată în conformitate cu prevederile legale în vigoare. “Legea 41/1994 de organizare şi funcţionare a TVR face referire la progamele 1 şi 2, la un departament care difuzează emisiuni pentru străinătate şi la studiourile teritoriale, al căror canal de exprimare este acum şi TVR 3”, precizează SRTv.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă