6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalTurul muzeelor bucureştene

Turul muzeelor bucureştene

Caravana Muzeelor porneşte azi prin opt muzee și case memoriale din Bucureşti, invitând copiii cu vârste între 6 și 10 ani la ateliere de educaţie cultural-artistică desfășurate în perioada vacanței de vară.

Palatul Suțu, Muzeul Theodor Aman, Colecția Ligia și Pompiliu Macovei, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck, Casa Memorială Gheorghe Tattarescu, Muzeul Victor Babeș, Muzeul Dr. George Severeanu, precum și un muzeu-surpriză își vor deschide porțile pentru a întregi un spațiu de învățare viu și atractiv.

Aflată la a V-a ediţie, Caravana Muzeelor invită copiii să cunoască mai bine Bucureştiul, în perioada 13 iulie – 2 septembrie 2016, de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 (aproximativ două ore). Caravana Muzeelor a fost iniţiată în anul 2012, atunci fiind implicate cinci muzee.

Prin intermediul jocului şi al artelor, copiii vor descoperi, pe înţelesul lor, câteva secrete ale muzeelor şi tehnici artis­tice inspirate de obiectele de preţ găzduite de acestea, pe care le vor experimenta cu pensula în mână şi foaia albă în faţă, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj şi linogravură.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă