Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

GALERIE FOTO. De ce "Laurel and Hardy" sunt "Stan şi Bran" pentru români

Stan Laurel, despre Oliver Hardy: ”Lumea a pierdut un geniu al comediei, iar eu mi-am pierdut cel mai bun prieten”.

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2015 - 12:58

Stan Laurel şi Oliver Hardy s-au întâlnit prima oară în anul 1919 şi au jucat împreună în filmul "The Lucky Dog". Din anul 1926 şi până în 1957, când Oliver a murit, cei doi nu s-au mai despărţit niciodată. Stan Laurel a fost scenaristul şi regizorul scenetelor şi lucra noaptea la scenarii şi la editarea lor. Când Oliver era întrebat despre ceva, arăta mereu către Stan şi spunea: "Întrebaţi-l pe Stan. El ştie". 

Oliver Hardy a fost "mintea limpede" a cuplului, iar celebra sa frază "This is another nice mess you've gotten me into!" Hardy şi Laurel nu puteau realiza individual ceea ce au făcut împreună. "Lumea este plină de Laurel şi Hardy. Există mereu prostănacul căruia nu i se întâmplă nimic rău niciodată şi deşteptul care este, de fapt, mai prost ca prostănacul, doar că el nu ştie", a descris Oliver sursa inspiraţiei lor. 

VEZI ŞI  GALERIE FOTO. Bucureştiul, în perioada interbelică

În toată lumea celebrul cuplu este cunoscut sub numele de  "Laurel and Hardy". Însă, romanii îi ştiu după numele de "Stan şi Bran" deoarece, conform Wikipedia, acestea erau două dintre cele mai vechi şi populare nume bărbăteşti la români, alături de dubleta Stan şi Oprea.

video: youtube.com

În 1957 Oliver a murit după ce suferise deja două infarcturi. "Lumea a pierdut un geniu al comediei, iar eu mi-am pierdut cel mai bun prieten", a spus atunci Stan care nu a fost în stare să meargă la înmormântarea prietenului său. Ştia că "Babe ar înţelege", aşa cum îi spunea Stan lui Oliver. Şi tot atunci a spus că nu va juca nicioadată fără prietenul lui. Şi s-a ţinut de cuvânt.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...