Seară de legendă

Pentru prima dată în istorie, lege­n­da vie a muzicii folk, Bob Dylan, va cânta în România. Acesta va susţine miercuri, 2 iunie, un concert extraordinar la Zone Arena din Bucureşti.   Bob ...

Share

Octavian Palade 0 comentarii

26.05.2010 - 14:37
Pentru prima dată în istorie, lege­n­da vie a muzicii folk, Bob Dylan, va cânta în România. Acesta va susţine miercuri, 2 iunie, un concert extraordinar la Zone Arena din Bucureşti.

 

Bob Dylan s-a născut într-un orăşel din Minnesota. Pasiunea pentru muzică a 
descoperit-o din liceu, unde a înfiinţat câteva formaţii care nu au cunoscut cine ştie ce succes. După ce s-a mutat în New York a început să cânte în diverse cluburi, iar o critică pozitivă a unui ziarist l-a ajutat să-şi lanseze cariera şi a înregistrat primul album în 1962.

Cântece precum „Blowin' in the Wind" sau „The Times They Are a-Changin" au devenit rapid adevărate imnuri ale mişcărilor anti-violenţă şi pentru drepturile civile datorită caracterului lor politic şi social.

Având în spate aproape jumătate de secol de experienţă în industria muzicală, Bob Dylan a scos până în prezent 34 de albume de studio, 13 albume live, 14 compilaţii şi 58 de single-uri pe care pot fi ascultate diferite stiluri muzicale, de la folk, blues şi country la gospel, rock&roll şi chiar jazz.

Melodii ca „Knockin' on Heaven's Door", „Like a Rolling Stone" sau „Just Like a Woman" au fost şi încă sunt fredonate de generaţii întregi, iar geniul său muzical a îmbogăţit toate stilurile pe care artistul 
le-a abordat de-a lungul carierei.

Concertul începe la ora 19.00 iar biletele pot fi găsite în reţeaua magazinelor Diverta şi pe myticket.ro, preţurile fiind de 130, 250, respectiv 350 de lei.

 

Citește totul despre:

Comentarii