10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalS-au decernat premiile UNITER. Vezi care sunt cei mai buni artişti ai...

S-au decernat premiile UNITER. Vezi care sunt cei mai buni artişti ai teatrului românesc

Marea familie a teatrului românesc şi-a pus din nou hainele de gală, aseară, pentru cea de-a 19-a ediţie a Premiilor UNITER. Prima distincţie a serii a fost Premiul Mecena „adjudecat pentru a noua oară de Carmen Palade Adamescu”, după cum a subliniat eternul amfitrion al galei UNITER, Ion Caramitru.

Premiul de debut a fost câştigat de actorul Conrad Mihai Mericoffer, pentru rolul Trofimov din „Livada de vişini” de la TNB. „Sunt foarte emoţionat, mai devreme îmi venea să râd, dar acum îmi vine să plâng”, a spus actorul.

Dragoş Buhagiar a fost premiat pentru scenografia spectacolului „Shaking Shakespeare” de la Teatrul German de Stat din Timişoara.

Cea mai bună actriţă în rol secundar a fost numită Ana Ciontea, pentru rolul din piesa “Avalanşa”

Premiul Preşedintelui UNITER a fost, de fapt, o diplomă de recunoştinţă, înmânată “tuturor celor din spatele scenei, dar fără de care spectacolul nu ar putea avea loc”.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost adjudecat de Zsolt Bogdan, de la Teatrul Maghiar de Stat, pentru rolul din piesa “Strigăte şi şoapte”. Ceilalţi doi nominalizaţi pentru acest premiu au fost Marius Manole şi Horaţiu Mălăele.

Premiul pentru întreaga activitate i-a fost înmânat lui Ilie Gheorghe. Acesta a spus că “îl primesc [n.r. – premiul], mă onorez a spune că îl merit şi trăiesc atât de intens această clipă”.

Ofelia Popii le-a sulfat Maiei Morgenstern şi Petronelei Grigorescu premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Premiul pentru cea mai bună regie l-a primit regizorul Andrei Şerban, pentru spectacolul “Strigăte şi şoapte”, de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Gabor Viola a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul Valerio din spectacolul “Leonce şi Lena”.

Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost desemnat piesei “Strigăte şi şoapte”, montata de regizorul Andrei Şerban la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca.

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj a fost vedeta acestei gale UNITER, “culegând” majoritatea premiilor importante.

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă