Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii, ironizaţi din nou într-o emisiune de televiziune franceză

Ofensiva ministrului francez de Interne, Claude Gueant, împotriva imigranţilor ilegali din Franţa este satirizată în emisiunea Les Guignols de l'Info de la Canal Plus sub forma expulzării, împreună cu compatrioţii lor, ...

Share

Dana Ilie 0 comentarii

14.09.2011 - 10:12
Ofensiva ministrului francez de Interne, Claude Gueant, împotriva imigranţilor ilegali din Franţa este satirizată în emisiunea Les Guignols de l'Info de la Canal Plus sub forma expulzării, împreună cu compatrioţii lor, a doi militari, unul român şi celălalt din Niger, decedaţi în Afganistan, informeaza Mediafax.

În timp ce Statele Unite comemorează 11 septembrie, Nicolas Sarkozy le aduce un omagiu soldaţilor francezi morţi în Afganistan, anunţă crainicul-marionetă al emisiunii satirice Les Guignols de l'Info, difuzată de postul de televiziune Canal Plus.

În cadrul unei ceremonii, preşedintele francez salută sacrificiul "valoroşilor combatanţi" din "Legiunea străină" în Afganistan, "pentru a consolida hotărea Franţei de a-şi duce la capăt misiunea: apărarea democraţiei, libertăţii şi fraternităţii între popoare".

"Caporal Popescu şi combatantul Djabira, voi care aţi părăsit România şi Nigerul natale pentru a servi ţara noastră sub gloriosul stindard al Legiunii străine, Franţa vă este etern recunoscătoare", afirmă preşedintele francez, în timp ce sunt prezentate imagini cu sicriele celor doi luptători, după care îi dă cuvântul ministrului francez de Interne, Claude Gueant.

"Pentru a încheia această ceremonie aş vrea să mă adresez şi eu curajoşilor noştri eroi şi să îi asigur că se vor îndrepta spre locul de veci înconjuraţi de ai lor. Caporalul Popescu, împreună cu alţi 24 de romi, în cursa Paris-Bucureşti de la ora 14.30", afimă ministrul francez de Interne, în timp ce sicriul soldatului român este aşezat la bordul unei ambulanţe.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul cetăţeanului din Niger, însoţit de alte 57 de persoane "de culoare".

"Iertaţi-mi emoţia, dar odată cu această plecare, numărul străinilor expulzaţi din Franţa în acest an depăşeşte pragul simbolic de 20.000. Această cifră ne dă speranţa că vom atinge obiectivul nostru istoric de 30.000 de persoane conduse la frontieră. Trăiască Republica, trăiască Franţa şi zbor plăcut", afirmă el în timp ce ambulanţele care îi transportă părăsesc zona în acordurile imnului naţional al Franţei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...