Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România, cu teatru de păpuşi 3D, în premieră la Istanbul

Teatrul de Marionete Gepetto din Arad va participa la cea de-a 16-a ediţie a Istanbul International Puppet Festival (8 - 12 mai), cu două reprezentaţii ale spectacolului tridimensional "Tovarăşul de drum", după Hans Christian ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.05.2013 - 10:56

Teatrul de Marionete Gepetto din Arad va participa la cea de-a 16-a ediţie a Istanbul International Puppet Festival (8 - 12 mai), cu două reprezentaţii ale spectacolului tridimensional "Tovarăşul de drum", după Hans Christian Andersen, pe 8 mai şi 10 mai, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român (ICR) din Istanbul, cele două spectacole susţinute de teatrul arădean vor fi jucate la Institutul Cultural Francez din Istanbul. Reprezentaţiile teatrale sunt considerate unice în lume şi îmbină teatrul, filmul şi marionetele cu imagini 3D şi cu coloana de sunet specifică cinematografului.

Echipa de păpuşari a companiei private Gepetto din Arad este prima din lume care a realizat un spectacol multimedia 3D stereoscopic, cu imagini care se derulează pe un ecran transparent de tip tul, în spatele căruia, într-o lumină specială, evoluează o poveste cu marionete la fire medii.

Tehnologia 3D a fost combinată cu jocul cu marionete pentru a oferi publicului larg o nouă abordare estetică a teatrului.

"Tovarăşul de drum" descrie călătoria unui tânăr orfan pe nume Johannes prin lumea largă, în căutarea unei prinţese. Bunătatea sufletească şi curajul fiindu-i cele mai preţioase comori, tânărul însoţit de un tovarăş de drum se confruntă cu multe greutăţi înainte de a atinge scopul călătoriei.

Spectacolul a luat premiul pentru scenografie la Festivalul Internaţional Atelier de la Baia Mare 2011. S-a jucat la Festivalul Avignon Off 2012, la Teatrul Girasol, la Festivalul de Teatru de Păpuşi de la Belfort 2011, la Festivalul Internaţional "A pas contes" 2013 de la Dijon, fiind în acelaşi timp selecţionat la Festivalul Internaţional des Momes 2013 de la Montbeliard.

Evenimentul face parte din obiectivele pe termen mediu şi lung ale ICR Istanbul de impunere a artei teatrale de animaţie românească în Turcia şi crearea de legături profesionale între mediile academice şi profesionale din Turcia şi România.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...