16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalPresa internațională: Premiile Oscar nu au mai fost atât de "albe" din...

Presa internațională: Premiile Oscar nu au mai fost atât de “albe” din 1998

Lista nominalizărilor la premiile Oscar 2015 a atras după sine controverse legate de lipsa de diversitate. Presa internaţională este de acord în două privinţe: premiile Oscar nu au mai fost atât de albe din 1998 şi Ava DuVernay merita o nominalizare la categoria "Cel mai bun regizor". 

Washington Post consideră că nominalizările la Oscar din 2015 arată lipsă de diversitate într-un în în care filmele au fost cât se poate de diverse. De asemenea, la categoria "Cel mai bun regizor" au fost nominalizaţi doar bărbaţi. Dacă Ava DuVernay, cea care a regizat „Selma”, peliculă nominalizată la categoria "Cel mai bun film al anului", ar fi fost nominalizată, aceasta ar fi fost şi prima femeie afro-americană care ar fi câştigat.

The Atlantic titrează „Premiile Oscar nu au mai fost atât de albe de 19 ani”. În acest an la Oscar au fost nominalizaţi cinci regizori şi 14 scenarişti, cu toţii bărbaţi. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 1999. Selma DuVernay ar fi fost prima femeie de origine afro-americană nominalizată la categoria "Cel mai bun regizor". În cei 87 de ani de când se decernează premiile Oscar doar patru femei au fost nominalizate.

Huffington Post comentează faptul că ediţia din acest an nu a mai fost atât de „albă” din 1998, la categoriile "Cel mai bun actor" şi "Cea mai bună actriţă" nu au fost nominalizaţi niciun actor sau actriţe afro-americani.

Conform Jezebel, nominalizările la Oscar au ignorat pe toată lumea care nu a fost un bărbat alb. De asemenea, în ciuda faptului că a fost un film aplaudat, Ava DuVernay nu a fost nominalizată la categoria "Cel mai bun regizor" iar filmele care au avut femei în rol principal nu au primit prea multe nominalizări. La categoria "Cel mai bun film" nu a fost nominalizat niciun film cu o femeie în rol principal.

Pe twitter a apărut deja un hashtag #OscarsSoWhite, unde utilizatorii glumesc pe seama acestei ediţii controversate e premiilor Oscar. 

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă