Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Replica TVR: negocierile privind alocarea timpilor de antenă au fost blocate de echipa lui Băsescu

Reprezentanţii SRTv spun, într-un comunicat transmis după ce echipa lui Traian Băsescu a acuzat o atitudine părtinitoare a TVR faţă de USL, că televiziunea a oferit o variantă de lucru pentru planificarea emisiunilor electorale, ...

Share

Rl online 0 comentarii

17.07.2012 - 21:14

Reprezentanţii SRTv spun, într-un comunicat transmis după ce echipa lui Traian Băsescu a acuzat o atitudine părtinitoare a TVR faţă de USL, că televiziunea a oferit o variantă de lucru pentru planificarea emisiunilor electorale, însă negocierile au fost blocate de staff-ul preşedintelui suspendat, potrivit Mediafax.

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui suspendat Traian Băsescu, a acuzat, într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX, o atitudine "vădit părtinitoare" a conducerii posturilor publice de televiziune faţă de USL în campania pentru referendum.

De cealaltă parte, reprezentanţii Societăţii Române de Televiziune (SRTv) spun, într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX, că luni, 16 iulie, la sediul central al TVR a avut loc o întâlnire între coordonatorii campaniei preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi reprezentanţii PDL, pe de o parte, şi reprezentanţii USL, pe de altă parte. Scopul acestei întâlniri a fost împărţirea timpilor de antenă pentru emisiunile electorale dedicate referendumului din 29 iulie, spun reprezentanţii Televiziunii Române.

Aceştia precizează că, în cadrul întâlnirii, TVR a oferit o variantă de lucru referitoare la planificarea emisiunilor electorale difuzate de TVR 1 şi TVR Info, dar nu a propus niciodată o planificare definitivă a emisiunilor. De exemplu, sugestia legată de emisiunile electorale ce urmau să fie difuzate pe TVR Info a fost considerată foarte bună şi a fost acceptată de ambele părţi.

"Negocierile s-au blocat într-un singur loc, la împărţirea timpului de antenă din data de 26 iulie, la TVR 1, ambele părţi revendicând spaţiul din ziua respectivă. Propunerile făcute de echipa de campanie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu au vizat în toate variantele păstrarea spaţiului de emisie respectiv şi din acest motiv au fost respinse de reprezentanţii USL. Propunerea reprezentanţilor USL de împărţire a spaţiului respectiv nu a fost acceptată de către reprezentanţii preşedintelui Traian Băsescu", se spune în comunicatul TVR.

În aceste condiţii, reprezentanţii staff-ului de campanie al preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi cei ai PDL au părăsit negocierile, se arată în comunicatul TVR.

"Ulterior, şi reprezentanţii USL au procedat la fel. Desfăşurarea acestor evenimente poate fi confirmată de înregistrarea negocierilor. Înregistrarea poate fi pusă la dispoziţia CNA şi Comisiei Speciale Comune a Camerei Deputaţilor şi a Senatului privind Repartizarea şi Monitorizarea Timpilor de Antenă, în cazul în care situaţia o cere", se mai spune în comunicat.

Totodată, reprezentanţii Televiziunii Române precizează că "astăzi, 17 iulie, TVR a trimis o propunere de lucru echipei de campanie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, la care nu a primit niciun răspuns".

"Ulterior, producătorii emisiunii în care urma să fie prezent preşedintele suspendat Traian Băsescu au făcut mai multe invitaţii în scris pentru Traian Băsescu. Nici acestea nu au primit vreun răspuns. Foarte târziu, în cursul serii, reprezentanţii preşedintelui Traian Băsescu, printr-un e-mail, au solicitat ca domnul Traian Băsescu să beneficieze de spaţiu de emisie joi 19 iulie, iar reprezentanţii USL să utilizeze spaţiul de emisie din data de 17 iulie. Cu toate eforturile depuse de producătorii emisiunii electorale, acest lucru nu a fost posibil, din cauza timpului foarte scurt avut la dispoziţie. Acest e-mail confirmă faptul că reprezentanţii preşedintelui suspendat Traian Băsescu au acceptat că spaţiul de emisie le aparţine. Totodată, ei recunosc implicit, întreaga planificare a timpilor de antenă pentru TVR 1, care le-a fost transmisă", se mai spune în comunicatul TVR.

În comunicat se mai precizează că "spaţiul de emisie alocat în această seară preşedintelui suspendat Traian Băsescu va fi monitorizat în contul domniei sale".

Echipa de campanie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu a acuzat o atitudine "vădit părtinitoare" a conducerii posturilor publice de televiziune faţă de USL şi "încercări repetate ale conducerii SRTv de a împiedica prezenţa domnului Traian Băsescu pe posturile publice de televiziune în condiţii de egalitate cu reprezentanţii USL".

"Referitor la atitudinea vădit părtinitoare a conducerii posturilor publice de televiziune faţă de Uniunea Social-Liberală (USL) în campania pentru referendum şi la încercările repetate ale conducerii Societăţii Române de Televiziune (SRTv) de a împiedica prezenţa domnului Traian Băsescu pe posturile publice de televiziune în condiţii de egalitate cu reprezentanţii USL, purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui, Bogdan Oprea, face următoarele precizări: (1) - în cursul zilei de luni, 16 iulie 2012, a avut loc o întâlnire la sediul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) între reprezentanţi ai Echipei de campanie a domnului Traian Băsescu, ai USL şi ai conducerii SRTv în vederea stabilirii grilei de desfăşurare a emisiunilor electorale la posturile de televiziune TVR 1 şi TVR info (în conformitate cu decizia Comisiei Speciale Comune a Camerei Deputaţilor şi a Senatului privind Repartizarea şi Monitorizarea Timpilor de Antenă din data de 11 iulie 2012, care prevede emisiuni electorale, pe toată durata campaniei, marţi şi joi la postul TVR 1 şi zilnic de luni până vineri la postul TVR info)", se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că, în cadrul întâlnirii, reprezentanţii conducerii SRTv au făcut "o propunere vădit favorabilă reprezentanţilor USL, acestora revenindu-le cele mai bune emisiuni (ultimele emisiuni care se desfăşoară în campanie, cea de joi, 26 iulie 2012, la postul TVR 1 şi cea de vineri, 27 iulie 2012, pe postul TVR info)". "Reprezentanţii USL au refuzat toate propunerile de asigurare a unei egalităţi de reprezentare pe posturile publice de televiziune a părerilor pentru şi împotriva demiterii", se mai arată în comunicat.

În plus, Oprea susţine în comunicat că preşedintele interimar, Crin Antonescu, a fost prezent luni, 16 iulie 2012, între orele 20.00 şi 21.00, la emisiunea "Ediţie specială" de pe postul TVR 1, "în care a făcut declaraţii politice electorale". "Participarea domnului Crin Antonescu la această emisiune încalcă grav decizia Comisiei parlamentare pentru timpii de antenă, care prevede că emisiunile electorale se desfăşoară pe postul public de televiziune TVR 1 doar în zilele de marţi şi joi; în vederea asigurării echilibrului între părerile pentru şi împotriva demiterii, aşa cum este el prevăzut de lege, echipa de campanie a domnului Traian Băsescu a făcut astăzi, 17 iulie 2012, o sesizare la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), cerând acordarea unei emisiuni similare Echipei de campanie, în conformitate cu decizia Comisiei parlamentare pentru timpii de antenă", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, după depunerea sesizării la CNA, reprezentanţii conducerii SRTv au transmis echipei de campaniei a lui Traian Băsescu o nouă propunere scrisă de grilă de desfăşurare a emisiunilor electorale pentru postul TVR 1. "Această propunere include şi ziua de miercuri în grafic, ceea ce încalcă grav decizia Comisiei parlamentare pentru timpii de antenă, care prevede ca zile pentru emisiuni electorale pe postul TVR 1 doar marţea şi joia; Echipa de campanie a domnului Traian Băsescu îşi exprimă public punctul de vedere, şi anume că nu poate fi de acord cu o propunere care încalcă deciziile unei comisii parlamentare", se mai arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Traian Băsescu mai spune că în aceeaşi propunere scrisă a reprezentanţilor conducerii SRTv Traian Băsescu este invitat să participe la o emisiune electorală la postul TVR 1 marţi seară, "în condiţiile în care este cunoscut public" faptul că acesta a confirmat participarea la o altă emisiune de televiziune în acelaşi interval orar, "lucru făcut cunoscut reprezentanţilor conducerii SRTv de către echipa de campanie, anterior primirii propunerii scrise".

Citește totul despre:

Comentarii