Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Regizorul Roman Polanski: Nu cred că cinema-ul este în pericol. Cred că oamenii vor continua să meargă în săli pentru a participa la o experiență în care sunt implicați și alții

Regizorul laureat al premiului Oscar Roman Polanski a declarat, la Cannes, că nu crede că sălile de cinema sunt în pericol, el afirmând sâmbătă că "publicul dorește să împărtășească experiențe precum cele din teatrele grecești sau circurile romane"

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 27.05.2017 - 16:39

Regizorul laureat al premiului Oscar Roman Polanski a declarat, la Cannes, că nu crede că sălile de cinema sunt în pericol, el afirmând sâmbătă că "publicul dorește să împărtășească experiențe precum cele din teatrele grecești sau circurile romane" şi nu sunt cu totul "cuceriţi" de servicii precum Netflix, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Este de exemplu foarte dificil să vezi 'Borat' singur, decât să-l vezi într-o sală în care toată lumea râde. Nu cred că cinema-ul este în pericol. Cred că oamenii vor continua să meargă în săli, nu pentru că sunetul este mai bun, proiecția de mai bună calitate sau fotoliul mai confortabil ca acasă.

Ei merg la cinema pentru a participa la o experiență în care sunt implicați și alții: este un lucru la fel de vechi ca omenirea, după teatrele grecești sau circurile romane. Se spunea că Walkman-urile vor fi sfârșitul concertelor. De atunci am avut mai mult public la concerte. Oamenii vor să împărtășească o experiență. Este același lucru ca și în cazul sălilor de cinema", a spus regizorul în cadrul unei conferințe de presă, stârnind râsete.

Netflix, serviciu video pe internet, a anunțat că nu va prezenta în sălile de cinema "Okja" și "The Meyerowitz Stories", două dintre filmele selecționate în selecția oficială a celei de a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes, refuzând să aștepte cei trei ani impuși de legea franceză pentru a putea prezenta filmele pe platforma sa.

Imediat, Festivalul a anunțat o schimbare a regulilor sale pentru anul viitor: toate filmele aflate în cursă pentru Palme d'or vor trebui, obligatoriu, să fie prezentate în cinematografe.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...