Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Regizorul Peter Jackson, DEZVĂLUIRI inedite despre filmările la seria Hobbitul

Regizorul premiat cu Oscar, Peter Jackson, a dezvăluit că a început filmările pentru seria Hobbitul fără să se pregătească în prealabil și astfel a fost nevoit să improvizeze pe parcurs. Mai mult, regizorul a subliniat că a filmat multe scene fără scenariu și că ultimul film din serie a fost amânat deoarece nu știa cum să filmeze scena războiului de la Muntele Singuratic, potrivit The Guardian.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 21.11.2015 - 00:01

Regizorul premiat cu Oscar, Peter Jackson, a dezvăluit că a început filmările pentru seria Hobbitul fără să se pregătească în prealabil și astfel a fost nevoit să improvizeze pe parcurs. Mai mult, regizorul a subliniat că a filmat multe scene fără scenariu și că ultimul film din serie a fost amânat deoarece nu știa cum să filmeze scena războiului de la Muntele Singuratic, potrivit The Guardian

Peter Jackson a povestit într-un clip din culisele platourilor de filmare care a apărut pe DVD-ul ultimului film din serie ”Bătălia celor cinci armate” despre diferențele dintre modul în care au decurs filmările pentru seria ”Stăpânul Inelelor”, pentru care s-a pregătit trei ani și jumătate, și filmările pentru seria Hobbitul.

Citește și: FOTO: Filmul Stăpânul Inelelor putea fi filmat în România. Cum arată locurile din țara noastră care reflectă imaginația lui Tolkien

Regizorul a fost contractat pentru acest film în 2010, după ce regizorul Guillermo Del Toro a renunțat la proiect. Jackson a explicat că nu a avut timp nici măcar să conceapă o viziune proprie asupra seriei, deoarece filmările erau programate să înceapă și în scurt timp a fost absorbit de filmările care țineau și 21 de ore pe zi.

”Mergi pe platoul de filmare și improvizezi, ai scene incredibil de complicate de filmat, dar nu ai o cronologie a evenimentelor, trebuie să inventezi acolo pe loc. Am simțit în majoritatea timpului filmărilor pentru Hobbitul că nu am control asupra situației. A fost foarte presant, nici scenariul nu a fost scris așa cum mi-aș fi dorit”, a mai spus Jackson.

Citește și: Stăpânul inelelor, pe primul loc în topul celor mai bune coloane sonore de film

Regizorul a explicat că din cauza haosului de la filmări ultimul film din serie ”Bătălia celor cinci armate” a fost amânat timp de nouă luni. Peter Jackson a spus că a improvizat până în punctul în care trebuia să filmeze bătălia, moment în care producătorii au acceptat să amâne premiera filmului pentru a-i da lui Jackson răgaz să își dea seama cum să filmeze această scenă.

Seria Hobbitul a avut încasări de trei miliarde de dolari în toată lumea, însă nu a avut succesul pe care l-a cunoscut seria ”Stăpânul inelelor”. Unii fani s-au plâns că romanul lui Tolkien a fost împărțit în trei filme, iar ultimul film ”Bătălia celor cinci armate” a primit cele mai proaste recenzii din trilogie. 

Citește totul despre:

Comentarii