Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Regele Cioabă cere CNA să sancţioneze Antena 3 si Realitatea TV

Florin Cioabă, autoproclamat rege al romilor, a trimis azi Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o plângere în care cere sancţionarea Antenei 3 şi Realitatea TV. Regele Cioabă e supărat pe cele două posturi ...

Share

George Lacatus 0 comentarii

02.03.2011 - 16:17

Florin Cioabă, autoproclamat rege al romilor, a trimis azi Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o plângere în care cere sancţionarea Antenei 3 şi Realitatea TV.

Regele Cioabă e supărat pe cele două posturi de televiziune deoarece prezintă ştiri cu caracter tendenţios "în cadrul cărora, pe lângă oameni politici sunt implicate persoana şi familia mea, precum şi comunităţi de romi".

"Depăşind orice limită a deontologiei profesionale, posturile respective, prin modul tendenţios de prezentare a ştirilor, precum şi prin comentariile care însoţesc imaginile prezentate, au adus prejudicii de imagine etniei romilor ceea ce a împiedicat în mod grav relaţionarea minoritaţii cu mediul politic şi reprezentanţii săi", spune Florin Cioabă în sesizarea către CNA.

Din restul plângerii reiese faptul că Regele Cioabă este supărat pe cele două televiziuni, pentru că în cadrul ştirilor despre Bercea Mondialu' au fost prezentate imagini de la Sărbătoarea romilor de la Costeşti, din 8 septembrie 2009, când Cioabă apare alături de preşedintele Traian Băsescu.

"Comentariile care însoţesc aceste imagini au indus în mentalul colectiv două clişee negative. Timp de peste un an, indiferent de contextul şi de subiectul abordat, aproape zilnic au apărut cu obstinaţie imaginile respective, însoţite de comentarii tendenţioase", spune Cioabă, care consideră că "acest fapt constituie incitare implicită la xenofobie şi ură rasială".

Citește totul despre:

Comentarii