19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalRegele Cioabă cere CNA să sancţioneze Antena 3 si Realitatea TV

Regele Cioabă cere CNA să sancţioneze Antena 3 si Realitatea TV

Florin Cioabă, autoproclamat rege al romilor, a trimis azi Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o plângere în care cere sancţionarea Antenei 3 şi Realitatea TV.

Regele Cioabă e supărat pe cele două posturi de televiziune deoarece prezintă ştiri cu caracter tendenţios “în cadrul cărora, pe lângă oameni politici sunt implicate persoana şi familia mea, precum şi comunităţi de romi”.

“Depăşind orice limită a deontologiei profesionale, posturile respective, prin modul tendenţios de prezentare a ştirilor, precum şi prin comentariile care însoţesc imaginile prezentate, au adus prejudicii de imagine etniei romilor ceea ce a împiedicat în mod grav relaţionarea minoritaţii cu mediul politic şi reprezentanţii săi”, spune Florin Cioabă în sesizarea către CNA.

Din restul plângerii reiese faptul că Regele Cioabă este supărat pe cele două televiziuni, pentru că în cadrul ştirilor despre Bercea Mondialu’ au fost prezentate imagini de la Sărbătoarea romilor de la Costeşti, din 8 septembrie 2009, când Cioabă apare alături de preşedintele Traian Băsescu.

“Comentariile care însoţesc aceste imagini au indus în mentalul colectiv două clişee negative. Timp de peste un an, indiferent de contextul şi de subiectul abordat, aproape zilnic au apărut cu obstinaţie imaginile respective, însoţite de comentarii tendenţioase”, spune Cioabă, care consideră că “acest fapt constituie incitare implicită la xenofobie şi ură rasială”.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă