27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalPovestea de film a româncei care a pozat goală la 11 ani

Povestea de film a româncei care a pozat goală la 11 ani

Filmul „My Little Princess” al regizoarei franceze cu rădăcini româneşti Eva Ionesco, cu Isabelle Hupert şi Anamaria Vartolomei, a fost prezentat la Cannes.

Eva Ionesco debutează ca regizor cu acest film autobiografic, iar celebra actriţă franceză Isabelle Huppert joacă rolul mamei regizoarei, Irina Ionesco, cunoscută ca fotograf de artă în anii ‘70 şi care a provocat controverse după ce a convins-o pe fiica ei minoră să pozeze în ipostaze semipornografice.

La 5 ani, Eva Ionesco a devenit modelul preferat al mamei sale, iar la 11 ani a fost cel mai tânăr model ce a apărut într-un pictorial nud în Playboy.

Regizoarea a ales-o ca alter ego al său pe tânăra actriţă Anamaria Vartolomei (12 ani): „A fost imposibil pentru mine să arăt un copil de patru ani gol, epilat pe picioare. Ar fi fost extrem de violent. Am ascuns deci toată această nuditate. Nu am vrut să reproduc ceeea ce am trăit”.

Cu toate acestea, potrivit criticilor, filmul este dur şi zeci de oameni au părăsit sala la Cannes.

Eva Ionesco s-a luptat ani de zile pentru a obţine fotografiile pe care mama sa a refuzat să i le dea. „Aş vrea ca publicul să înţeleagă că nu ai dreptul să faci orice în numele artei”, spune Eva Ionesco care o acuză pe mama sa că a exploatat-o şi i-a furat copilăria.

Irina Ionesco a fost ea însăşi abandonată de părinţi la patru ani, trimisă în România şi introdusă în lumea circului de bunica şi unchii săi.

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă