21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPop'n'Roll de înaltă clasă: Formaţia Changing Skins şi-a lansat albumul de debut

Pop’n’Roll de înaltă clasă: Formaţia Changing Skins şi-a lansat albumul de debut

Joia aceasta (18.10.2012) se implineste un an de cand “Romania Libera” le-a luat prima data interviu membrilor formatiei Changing Skins.

Inca de atunci baietii, plus fata, visau momentul lansarii primului lor album, care, pe vremea aceea, era doar in faza de proiect. Ei bine, talentul, ambitia si perseverenta si-au spus cuvantul si trupa a reusit ce si-a propus: scoaterea pe piata a unui disc nou-nout (intitulat chiar “Changing Skins”), plin de pop’n’roll, energie, lascivitate si eclectism.   

Concertul de lansare a avut loc sambata, 13.10.2012, la The Silver Church Club din Bucuresti. Am fost si noi prezenti la un eveniment “must” al scenei muzicale autohtone de rock si am constatat cu bucurie ca tinerii bucuresteni, si nu numai, au inceput sa savureze si show-urile formatiilor locale, si nu numai cele ale “strainilor”.

In jurul orei 21, Changing Skins si-a facut aparitia pe scena in mod grandios. Intoliti cu outfituri in voga, coafati si pusi la punct in mare stil, membrii trupei si-au delectat de doua ori publicul – intai prin brandul delicios de electro-indie rock profesat, apoi prin imaginea lor slefuita, demna de cele mai “hip” locatii din lume.  Tinutele baietilor au fost realizate de designerul Florin Dobre, iar Raluca Pascaru a purtat o creatie Ana Spiridon.

Concertul a demarat cu melodia “Ain’t Worth It“, un imn postmodern fredonat cu frenezie de auditoriu. Au urmat “Baby”, “Use Me”, “Hot Core” si “The Road“, toate piese proprii care au oferit o incursiune viscerala in universul Changing Skins. “Descinderea” a fost facuta si mai vertiginoasa de “You Spin Me Roud“, un cover intoxicant, care pur si simplu i-a obligat pe cei prezenti la concert sa danseze. Tempo-ul s-a mai linistit apoi cu anti-balada “Lady Hoax”, pentru a deveni de-a dreptul senzual cu “Deeper and Deeper” si “The Friday Night Anthem”.

Fragile“, o melodie de dragoste numai buna pentru toamna innegurata, in bratele careia suntem impinsi fara voia noastra, a primit un raspuns subversiv din partea cantecului “Perfect Foes“, pentru ca totul sa se prabuseasca intr-un mod glam rock cu “Suffragette City“, un cunoscut cover dupa legendarul David Bowie.

Chiar daca formatia a cantat integral noul album “Changing Skins“, publicul voia mai mult, motiv pentru care trupetilor li s-a cerut un bis, neacordat insa din cauza politicii ridicole a clubului The Silver Church, care a afisat un comportament cu totul nepotrivit si i-a rugat pe cei de la CS sa termine mai repede, pentru ca noaptea de bataiala clubistica sa inceapa mai devreme. Btz,btz.

Mai mult, cel putin 50 de domnisoare prezente la eveniment nu se vor mai marita in urmatorii 7 ani din cauza mopurilor umede care le-au sters incaltamintea cand, practic, se aflau inca in fata scenei. Si domnii au fost tratati asemanator, dar de ei nu ne facem griji, pentru ca sunt mai descurcareti.

Nu putem nega ca am fost surprinsi neplacut de atitudinea staff-ului unui local care ne-a obisnuit cu alte standarde.

Nu este permis sa speli pe jos in mod ostentativ pentru a goni oamenii dintr-un anumit spatiu. Mai mult, chiar daca pentru seara respectiva s-a planificat si altceva pe langa un concert, obligatia ta este sa te asiguri ca ambele evenimente sa fie tratate ca prioritare, pentru ca asa este frumos si respectuos.

In ciuda incruntaturilor ivite pe chipurile noastre, toate pacatele au fost sterse de cei de la Changing Skins, care au dovedit inca o data ca reprezinta una din cele mai talentate si promitatoare trupe noi de pe scena romaneasca de rock.

Vezi poze de la eveniment AICI si nu uita sa dai LIKE daca iti place trupa.

Mai multe despre Changing Skins pe www.modista.ro.

Changing Skins sunt:

Horatiu Ghibu – voce
Stefan Mustata – chitara si programming
Adi Cotoara – bas
Raluca Pascaru – tobe

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă