11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPlecări cu scandal de la conducerea Adevărul Holding

Plecări cu scandal de la conducerea Adevărul Holding

Ceea ce părea a fi o păcăleală de 1 aprilie este adevărat: trustul Adevărul trece printr-un adevărat cutremur, potrivit blogurilor de specialitate şi angajaţilor, atât foşti, cât şi actuali, ai trustului.

Managerul general al trustului controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, precum şi redactorul-şef şi directorul editorial al ziarului Adevărul şi-au dat demisia, după o şedinţă descrisă de blogurile media drept una cu scântei. La fel ca Răzvan Corneţeanu, Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu ar fi procedat alţi 10-15 oameni cu funcţii de conducere. Printre aceştia s-ar afla şi Ovidiu Nahoi, redactorul-şef al Foreign Policy România. Cartianu şi Ciocăzanu şi-au explicat deja gesturile.

Informaţiile prezentate pe site-ul de specialitate “Pagina de media”, dar şi pe bloguri arată că Răzvan Corneţeanu şi-a dat demisia pentru că Dinu Patriciu l-a pus în faţa faptului împlinit: aducerea lui Peter Imre la conducerea trustului. În semn de solidaritate cu Răzvan Corneţeanu, redactorul-şef Grigore Cartianu şi directorul editorial Laurenţiu Ciocăzanu au anunţat şi ei că pleacă de la ziar. Directorul executiv al trustului şi directorii financiari, de publicitate, ai diviziei de carte şi ai operaţiunilor din Ucraina şi-ar fi dat de asemenea demisia.

Într-un interviu acordat Paginii de Media, Cartianu a precizat că, odată cu plecarea lui Corneţeanu, nimeni nu i-ar mai fi putut garanta independenţa editorială a ziarului. “Mi-e teamă că Adevărul va fi folosit în războiul de gherilă politică”, a spus Cartianu.

Într-o declaraţie pentru acelaşi site, Ciocăzanu s-a arătat deranjat de modul în care Patriciu şi oamenii din noua conducere l-au tratat pe Corneţeanu: “A fost urât modul în care a fost scuipat în stradă după performanţele pe care le-a realizat aici”.

Adevărul Holding ar urma să fie condus de Peter Imre, ajutat de fiul vitreg al lui Dinu Pariciu, Andrei Ştefan, şi de Claudiu Constantinescu.

Directorul editorial al trustului, Adrian Halpert, îşi va păstra, cel mai probabil, poziţia. “Nu ştiu nimic despre cele întâmplate. În ceea ce mă priveşte, sunt director editorial în continuare”, a declarat Halpert pentru www.romanialibera.ro.

Sursele citate au vehiculat două variante pentru înlocuirea celor plecaţi: Cornel Nistorescu şi Sorin Roşca Stănescu. Acesta din urmă ar fi fost prilej de contre între Corneţeanu şi Patriciu. Omul de afaceri i-ar fi reproşat managerului său că l-a menţionat Sorin Roşca Stănescu, finul lui Patriciu, în comunicatul de presă prin care Adevărul Holding acuza interzicerea în tarabele Acces Press a publicaţiei Kamikaze.

Informaţiile potrivit cărora Corneţeanu şi Imre ar fi fost la un pas de bătaie nu au fost confirmate de aceştia sau de către cei prezenţi la şedinţă. Însă unii membri ai redacţiei susţin că  site-urile media  şi blogurile au prezentat faptele chiar aşa cum s-au întâmplat ele: schimbul dur de replici dintre Corneţeanu şi Imre, momentul în care cei doi au fost pe punctul de a se încăiera, gestul lui Corneţeanu de a-şi goli biroul la plecare.

Cea mai recentă ştire referitoare la omul de afaceri Peter Imre a vizat plecarea sa din fruntea companiei Philip Morris România, unul dintre principalii producători de tutun din ţară, în toamna anului trecut. Deşi mai multe surse au susţinut că Imre a fost dat afară, acesta a declarat că despărţirea de firma pentru care a lucrat 22 de ani a fost alegerea sa. El preciza atunci că nu mai intenţionează să activeze pentru o altă companie.

Afaceristul Peter Imre s-a făcut remarcat în ultimii ani în câteva articole din ziarele mondene, care au prezentat pe larg relaţiile sale cu mai multe femei cunoscute în viaţa publică din România. Astfel, Imre ar fi fost la un pas să se însoare cu Corina Dănilă şi Diana Lăscărescu, s-a căsătorit până la urmă cu fiica lui Teodor Meleşcanu, Marina, pe care ar fi înşelat-o cu fostul consilier prezidenţial Adriana Săftoiu. Imre a negat ferm această ultimă informaţie.

Peter Imre a fost prezentat multă vreme în presă drept un prieten apropiat al fostului premier Călin Popescu-Tăriceanu, pe care l-ar fi sfătuit să nu părăsească Guvernarea atunci când preşedintele Traian Băsescu i-a cerut acest lucru.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă