15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalPictorița Georgia O'Keeffe a stabilit un nou record

Pictorița Georgia O’Keeffe a stabilit un nou record

Un tablou al pictoriţei americane Georgia O'Keeffe a fost vândut cu peste 44,4 milioane de dolari la New York, stabilind astfel un nou record mondial de preţ pentru operele de artă create de o femeie care au fost adjudecate la licitaţie, informează Mediafax.

Potrivit casei de licitaţii Sotheby's, precedentul record mondial de preţ pentru operele de artă create de o femeie aparţinea artistei americane Joan Mitchell, specialistă în arta abstractă, al cărei tablou "Untitled" a fost vândut cu 11,9 milioane de dolari de casa Christie's, în mai, la New York.

Tabloul "Jimson Weed/White Flower No. 1" realizat de Georgia O'Keeffe fusese estimat la 15 milioane de dolari înainte de a fi pus în vânzare, însă preţul a urcat la peste 44,4 milioane de dolari, în urma unei licitaţii extrem de animate între doi colecţionari foarte hotărâţi, a precizat casa Sotheby's.

Tabloul făcea parte dintr-un trio pus în vânzare de muzeul Georgia O'Keeffe din Santa Fe, un oraş din statul New Mexico.

Georgia O'Keeffe este unul dintre cei mai importanţi artişti din secolul al XX-lea şi a făcut parte din avangarda artei newyorkeze. Decedată în 1986, artista şi-a petrecut aproape întreaga viaţă în New Mexico şi era cunoscută pentru tablourile sale florale.

Precedentul record de preţ pentru una dintre operele sale era de 6,2 milioane de dolari.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă