Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O stea, pentru o doamnă a comediei

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez va primi duminică, de la ora 11.00, o stea pe Walk of Fame - Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, drept răsplată pentru întreaga carieră. ...

Share

Bianca Badea 0 comentarii

30.08.2011 - 20:47

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez va primi duminică, de la ora 11.00, o stea pe Walk of Fame - Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului, drept răsplată pentru întreaga carieră.


Pe 10 august a împlinit 82 de ani, iar din acest weekend intră în galeria marilor personalităţi româneşti răsplătite lunar în cadrul proiectului iniţiat de Teatrul Metropolis şi centrul comercial Cocor. Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorului Ion Bălţăţeanu (1952), marea actriţă are la activ numeroase roluri în teatru şi film. I-a dat viaţă Doicăi din „Titanic Vals" (1964, regia - Paul Călinescu) sau profesoarei Isoscel din seria cu liceeni a lui Nicolae Corjos, dar şi-a făcut apariţia şi în „Nuntă mută", de Horaţiu Mălăele.

Toamna o va găsi acolo unde se simte cel mai bine, pe scenă în faţa publicului. Va juca la Teatrul Bulandra în „Mamouret", după de Jean Sarment (regia lui Dinu Cernescu) şi o va interpreta pe Generăleasa din „Însemnările unui necunoscut", după F. M. Dostoievski, regia Alexandru Darie.

Actriţa face parte, totodată, şi din distributia celui mai nou lungmetraj semnat Radu Jude - „Toată lumea din familia noastră", intrat în producţie la sfârşitul lunii iunie 2011. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...