Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Istanbul Bucharest by Play

Pe 17 şi 18 iulie, de la ora 19.00, la Centrul de Teatru Educațional Replika din București, are loc avanpremiera spectacolului „Privind prin piele”, produs de asociația dramAcum, în cadrul proiectului Istanbul Bucharest by Play.

Share

[email protected] 0 comentarii

Actualizat: 13.07.2016 - 22:36

Pe 17 şi 18 iulie, de la ora 19.00, la Centrul de Teatru Educațional Replika din București, are loc avanpremiera spectacolului „Privind prin piele”,  produs de asociația dramAcum, în cadrul proiectului Istanbul Bucharest by Play.

Textul a fost scris de către de Ayşıl Akşehirli și Alexandru Berceanu în urma celor 40 de interviuri cu romi horahai din Babadag, județul Constanța, romi din cartierele Istanbulului, Sulukule, Kuștepe, Balat și dom, populație de origine romă din estul Turciei din Hatai, Gaziantep, precum și refugiați dom din Siria.

Piesa transpune elemente de identitate comună, probleme comune ale romilor din cele două țări, precum și abuzuri ale statului asupra etnicilor romi sau provocările pe care romii le întâmpină în viața de zi cu zi, provocări regăsite în urma documentării. Spectacolul „Privind prin piele“ spune povestea unei familii care pornește de la ascunderea originii rome și ajunge la asumarea acestei apartenențe. Spectacolul se oprește asupra relației dintre un tată care vrea să își asume identitatea și fiica lui, care refuză să se identifice cu un trecut pe care nu-l cunoaște.

Pe parcursul piesei personajele se confruntă cu stereotipurile culturale, construindu-și identitatea pentru a depăși aceste preconcepții.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...