19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalIris lansează un nou album şi a obţinut Discul de Platină

Iris lansează un nou album şi a obţinut Discul de Platină

Azi trupa Iris a obţinut Discul de Platină pentru vânzările albumului “Cei Ce Vor Fi” din 2007, în timpul conferinţei pentru lansarea noului album al trupei- “12 Porţi”. Managerul trupei, Cosmin Nicoară, a acordat Discul de Platină fiecăruia dintre membrii trupei – Valter Popa (chitară), Ion “Nelu” Dumitrescu (baterie), Doru “Boro” Borobeică (bas), Cristian Minculescu (voce) şi invitatului permanent Relu Marin (clape).

Mihai Alexandru, care a fost chitarist la Iris în urmă cu 25 de ani, a spus că în timp ce a făcut parte din formaţi a reuşit să îşi “deschidă ochii” şi şi-a format primele idei despre instrumentaţie. El a  mai spus că  este “o mare onoare” pentru el să fie producătorul muzical al noului album, pentru care au colaborat trei studiouri.

Lansarea noului album, care va fi marcată printr-un spectacol pe 21 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Capitală va fi un spectacol cu efecte multimedia, dans, ce va dura două ore. Titlul albumului este inspirat de numărul biblic “12”, iar  spectacolul de lansare este conceput “într-o imensă închisoare în care vor exista 12 porţi”.

Pentru Cristi Minculescu lansarea noului album este o mare bucurie, având în vedere evenimentele de anul trecut. “Îmi scot pălăria în faţa voastră pentru suport moral, mai ales anul trecut (…) Vă mulţumesc din inimă”, a spus Minculescu.

În vârstă de 50 de ani, Cristi Minculescu suferă de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moştenită de la tatăl său. Artistul a fost supus, pe 24 martie 2009, unui transplant hepatic la o clinică din Germania, donatorul fiind chiar soţia sa, Rodica. De la acel moment, el a mai suferit două intervenţii chirurgicale. Această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează şi pot duce la afectarea funcţiilor organelor.

“12 Porţi” este lansat de Iris după o pauză de trei ani de la precedentul album, “Cei Ce Vor Fi”. Noul album conţine 12 piese, fiecare având o poveste de viaţă “prin care, mai devreme sau mai târziu”, trec toţi oamenii, potrivit unui comunicat al casei de discuri Roton.

 

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă