Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Google şi George Soros în spatele revoluţiei din Egipt?

IPOTEZA. Renumitul analist şi comentator politic conservator Glenn Beck, gazdă a mai multor emisiuni de radio şi televiziune din Statele Unite, a trasat o ipoteză inedită privitoare la sămânţa evenimentelor care s-au soldat cu ...

Share

Stefan Mako 0 comentarii

20.02.2011 - 14:43

IPOTEZA. Renumitul analist şi comentator politic conservator Glenn Beck, gazdă a mai multor emisiuni de radio şi televiziune din Statele Unite, a trasat o ipoteză inedită privitoare la sămânţa evenimentelor care s-au soldat cu plecarea lui Hosni Mubarak din fruntea Egiptului, după 30 de ani de dictatură.

Potrivit publicaţiei americane Business Insider, Glenn Beck a explicat, în emisiunea O'Reilly Factor, cum Google ar fi în spatele răstunării de putere din Egipt, iar George Soros s-ar afla în spatele Google.

„Când am început să ne facem temele pe acest subiect, am descoperit că Departamentul de Stat a lucrat cu Google şi cu grupuri de tineri pentru a organiza această revoluţie. Când l-aţi auzit pe preşedinte (n.red Barack Obama) spunând că erau tineri şi social media, reţelele de socializare cele care au determinat revoluţia, acesta vorbea despre Google.", a declarat Beck.

Ce legătură are Soros?

Potrivit Business Insider, George Soros este legat de Google printr-un consiliu de administraţie din care ar face parte fostul preşedinte executiv al Google, Eric Schmidt, Van Jones şi Drummond Pike. Acesta din urmă face parte din Tides Foundation, fundaţie finanţată prin ajutorul lui George Soros, potrivit lui Glenn Beck.

„Vă puteţi uita la declaraţiile Google din trecut şi să constataţi că sunt de acord cu viziunea lui Soros asupra unei societăţi deschise. Asta înseamnă o provocare, nu o societate deschisă în materie de transparenţă, ci o lume fără graniţe.", a argumentat Beck.

Glenn Beck s-a arătat nemulţumit de atitudinea Google de implicare în probleme guvernamentale.

„Îţi spun următoarea chestie, nu cred că citesc e-mailurile nimănui, şi nu cred că ar trebui boicotaţi, dar ar trebui să înţelegi cine sunt şi să îţi pui întrebarea ‚în ce cred? Cred că sunt deschişi şi suficient de transparenţi pentru a mă simţi confortabl cu ei?'. Cred că există suficiente semne de avertizare că trebuie să fim atenţi la Google."

Cine este George Soros

Finanţist american de origine maghiară, George Soros este un miliardar cunoscut pentru acţiunile sale filantropice, dar şi susţinător al unor cauze liberale.

Miliardarul nu ezită să-şi exprime părerile, adesea controversate, pe probleme politice, economice sau monetare, fiind un publicist cu numeroase titluri.

A rămas în istoria speculaţiilor financiare după ce în 1992 a făcut un profit de aproape două miliarde de dolari, mizând la bursă deprecierea lirei sterline. 

Citește totul despre:

Comentarii