Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scriitoarea Gabriela Adameşteanu, elogiată în presa străină

Două dintre cărțile Gabrielei Adameșteanu au fost elogiate de curând în presa internațională.

Share

[email protected] 0 comentarii

28.07.2016 - 14:34

Două dintre cărțile Gabrielei Adameșteanu au fost elogiate de curând în presa internațională.

Este vorba despre „Drumul egal al fiecărei zile“, recenzată în publicația ABC, Spania, și „Întâlnirea“, recenzat în publicația Irish Times.

„Autoare a patru romane publicate până în prezent, Gabriela Adameşteanu şi-a dobândit notorietatea internaţională în special cu «O dimineaţă pierdută», o istorie concentrată a secolului XX românesc. Primul său roman, splendidul «Drumul egal al fiecărei zile», scris în 1975 şi devenit astăzi un clasic reeditat cu numeroase ocazii, îşi plasează acţiunea în România anilor ’60 şi este povestea unei educaţii sentimentale în comunism. Letiţia Branea îşi spune istoria la persoana întâi: e o adolescentă dintr-un mic oraş de provincie, al cărei tată este deţinut politic. Educată în starea de nelinişte a victimelor, a supravieţuitorilor aflaţi pe punctul de a fi loviţi din nou fără motiv, Letiţia se va elibera repede de sentimentalismul plin de iluzii caracteristic fetelor de vârsta ei, de acea durere pe care o poartă în ea de timpuriu. O durere pe care vrea să o perceapă doar ea, străduindu-se să «o ducă aşa cum citise şi văzuse la cinema». O durere doar a ei, nu a epocii, nici a ţării, nici a familiei sale“,  scrie prestigiosul critic literar spaniol Mercedes Monmany de la Torre în ABC.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...