19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalFrozen, o nouă animaţie Disney, de Crăciun în cinematografe

Frozen, o nouă animaţie Disney, de Crăciun în cinematografe

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Disney lansează o nouă animaţie intitulată “Frozen”/ “Regatul de gheaţă”, o reinterpretare modernă a basmului “Crăiasa Zăpezii”, scris de Hans Christian Andersen.

Noua producţie Disney va rula pe marile ecrane din întreaga ţară începând cu 27 decembrie, în format 3D şi 2D, atât în varianta dublată, cât şi în cea subtitrată.

Haioasa animaţie prezintă călătoria plină de aventuri a Annei (în română vocea Ancăi Iliese pentru dialog şi a Cătălinei Chirţan pentru cântece), o prinţesă curajoasă şi optimistă care porneşte în căutarea surorii ei, Elsa, devenită Crăiasa Zăpezii. Elsa (vocea Adinei Lucaciu pentru dialog şi a Dalmei Kovacs pentru cântece) condamnase cu puterile ei malefice regatul Arendell la gheţuri veşnice. Anna îşi asumă misiunea dificilă de a salva ţinutul de blestemul unei ierni veşnice şi este pregătită să înfrunte orice pericole pentru a-şi găsi sora şi a pune capăt iernii permanente din Regat.

Ajutată de prietenii ei neînfricaţi şi foarte haioşi, Hans, un prinţ galant, Sven-un ren loial şi jovial şi Olaf, un om de zăpadă haios, Anna, înarmată cu determinare, curaj şi încredere deplină în puterile celorlalţi este decisă să nu se dea bătută în faţa niciunui obstacol.

Scenariul poartă semnătura lui Jennifer Lee, primul regizor femeie din istoria animaţiilor Disney, cunoscută şi pentru contribuţia semnificativă la povestea emoţionantă a animaţiei “Wreck-It Ralph”/ “Ralf strică tot” (2012), nominalizată la Oscar şi Globurile de Aur la categoria „Best animated film” şi câştigătoare a multiple premii în cadrul festivalurilor internaţionale din industrie.

Explicând ce a inspirat-o în conturarea scenariului Frozen, aceasta a declarat: “Povestea noastră a început ca o idee foarte simplă despre puterea familiei şi a crescut treptat mult mai mult decât ne-am imaginat noi. Tema principală a filmului este lupta pentru a depăşi frica şi pentru a descoperi adevăratul sens al iubirii”.

Presărată cu momente amuzante şi peripeţii pline de suspans, animaţia “Frozen”/”Regatul de gheaţă” este un film de familie ideal pentru perioada sărbătorilor de iarnă, care va purta spectatorii într-o lume magică şi le va aduce aminte de farmecul poveştilor clasice Disney.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă