14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalFOTO Filmul "Wild Carpathia", difuzat în peste 120 de ţări

FOTO Filmul “Wild Carpathia”, difuzat în peste 120 de ţări

“Wild Carpathia” este un documentar de o oră despre munţii spectaculoşi (Carpaţii Occidentali – Munţii Apuseni) şi pădurile seculare ale Transilvaniei, o coproducţie Almond Films, Travel Channel şi The European Nature Trust, comentariul fiind asigurat de prezentatorul şi vocea BBC, Charlie Ottley.

Filmările au avut loc pe parcursul a două săptămâni, în luna mai a anului trecut, în zone precum Munţii Retezat, Munţii Zărandului, Munţii Apuseni, Negreasa şi Valea Zălanului. De la lansarea documentarului “Wild Carpathia”, în octombrie 2011, filmul a fost tradus în 20 de limbi şi difuzat în peste 120 de ţări. Numărul vizualizărilor pe Youtube a documentarului Wild Carpathia a trecut de 200.000, bucurându-se de numeroase aprecieri.

Fondatorul organizaţiei The European Nature Trust, îndrăgostit de România

Catalogat de presă şi publicul larg drept unul dintre cele mai frumoase filme despre România, “Wild Carpathia” prezintă, în viziunea unui grup de britanici, frumuseţea Munţilor Carpaţi din România, în încercarea de a arăta străinilor minunata diversitate a faunei şi florei din zonă. De asemenea, documentarul are un scop educational şi atrage atenţia românilor asupra comoarei nepreţuite de care se bucură şi pe care trebuie să o conserve pentru generaţiile viitoare. „România şi Transilvania, în particular, au exercitat o fascinaţie profundă asupra mea încă de prima dată când am ajuns acolo, la mijlocul anilor ‘80. Ceea ce am vrut să arăt în acest film este că acea parte maiestuoasă a acestei ţări este cunoscută nu prea multor oameni şi prea puţin chiar românilor înşişi!”, susţine Paul Lister, fondatorul organizaţiei The European Nature Trust.

Moştenitorul coroanei britanice promovează în întreaga lume zonele rurale româneşti

Prezentatorul şi vocea BBC, Charlie Ottley, amfitrionul călătoriei prin România, afirmă că moştenitorul coroanei britanice este îndrăgostit de ţara noastră de peste 10 ani şi că acesta încearcă să facă tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a promova în întreaga lume zonele rurale româneşti. De altfel, documentarul include şi un scurt interviu cu Prinţul Charles de Wales, care vorbeşte cu pasiune despre nevoia de a proteja giuvaerul coroanei Europei – România.

Producătorii ducumentarului “Wild Carpathia”, care va transmis joi, pe TVR1, de la ora 22.40, intenţionează să continue acest proiect cu alte filmări, care să se bazeze pe zona Maramureşului şi a Deltei Dunării.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă