FOTO: Mii de persoane celebrează ziua Sfântului Patrick. În Dublin, oamenii au ieșit pe străzi în costume verzi, ciocnind o halbă de bere pentru protectorul țării

Din New York în Dublin, turiștii și localnicii au ieșit pe străzi, pentru a sărbători ziua Sfântului Patrick.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 18.03.2017 - 00:03

Din New York în Dublin, turiștii și localnicii au ieșit pe străzi, pentru a sărbători ziua Sfântului Patrick, notează The Sun.

Sărbătoarea provine din Irlanda reprezintă un eveniment cultural și religios, care marchează data morții Sfântului Patrick. Astfel, în Irlanda de Nord, au loc parade colorate în Belfast, Londonderry, Downpatrick, Armagh și Newry.

În Dublin, mii de persoane au ieșit pe străzi în costume verzi, ciocnind o halbă de bere pentru protectorul țării.

Născut în anul 385 d.Hr. în Britania, Sf. Patrick a fost răpit și dus în Irlanda, în jurul vârstei de 16 ani, unde a fost păstor la oi. După șase ani a reușit să fugă în locurile natale. A fost timp de mai mulți ani ucenicul episcopului Gherman din Auxerre, care l-a hirotonist diacon, preot și episcop. În 432 a plecat din nou în Irlanda, unde până la moartea sa la 17 martie 461 (unele surse arată anii 480 sau 492 d.Hr.), și-a continuat viața clericală convertindu-i pe irlandezi la creștinism și întemeind o episcopie. Sfântul Patrick a folosit simbolul trifoiului pentru a ilustra doctrina Sfintei Treimi, prin cele trei frunze unite într-o singură tulpină explicând conceptul unui singur Dumnezeu în trei persoane, se menționează pe www.calendar-ortodox.ro.

Sărbătoarea Sfântului Patrick a început să fie celebrată de irlandezi încă din secolele IX-X, prin procesiuni, dar a fost inclusă în calendarul catolic abia la începutul secolului al XVII-lea. În 1903, Ziua Sfântului Patrick a devenit ziua națională a Republicii Irlanda, iar în 1995 a fost organizat pentru prima dată, la Dublin, Festivalul Sfântului Patrick.

Astăzi, Sfântul Patrick este celebrat în toate colțurile lumii unde există comunități puternice de irlandezi, care adus cu ei tradițiile specifice acestei sărbători: din Canada și SUA până-n Australia și din Noua Zeelandă până-n Africa de Sud. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...