14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalFilmul "Casablanca" împlineşte 70 de ani de la lansare

Filmul “Casablanca” împlineşte 70 de ani de la lansare

Filmul “Casablanca”, regizat în 1942 de Michael Curtiz, va celebra 70 de ani de la lansare printr-o difuzare gratuită pe reţeaua de socializare Facebook, informează AFP, ptorivit Mediafax.

Această peliculă clasică, cu Ingrid Bergman şi Humphrey Bogart în distribuţie, va fi accesibilă gratuit pe Facebook cu ocazia lansării de către Warner Home Video a unui pachet video special care marchează cea de-a 70-a aniversare a filmului.

“Îndrăgostiţii de cinema din Statele Unite sunt invitaţi să îşi pregătească un bol de popcorn şi să se adune în faţa monitoarelor PC-urilor lor pentru «a degusta» o sesiune gratuită din această poveste de dragoste eternă”, se afirmă în comunicatul emis de grupul Warner.

Filmul din 1942, a cărui acţiune este plasată în Maroc, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în momentul intrării Statelor Unite în război, a câştigat trei premii Oscar, inclusiv la categoria cel mai bun lungmetraj al anului. El va fi disponibil spre vizionare în Statele Unite, miercuri, începând de la ora 23.00 GMT, pe pagina facebook.com/CasablancaTheMovie, apoi trei ore mai târziu, va fi disponibilă o nouă proiecţie.

Această iniţiativă are loc cu două zile înainte de mult aşteptata intrare la bursă a companiei Facebook.

Pachetul video aniversar oferă, pentru suma de 65 de dolari, peste 14 ore de program, cu documentare despre filmul “Casablanca”, despre regizorul Michael Curtiz şi despre studiourile Warner Brothers.

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă