Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Festival muzical. Nicolas Simion, câștigător al New Jazz Works

Saxofonistul și compozitorul Nicolas Simion a fost desemnat câștigătorul celei de-a doua ediții a concursului de compoziție New Jazz Works, platforma de comisionare a Bucharest Jazz Festival.

Share

[email protected] 0 comentarii

18.07.2016 - 22:50

Saxofonistul și compozitorul Nicolas Simion a fost desemnat  câștigătorul celei de-a doua ediții a concursului de compoziție New Jazz Works, platforma de comisionare a Bucharest Jazz Festival.

Printre criteriile de selecție stabilite de juriul format din Mircea Tiberian, Dan Ionescu și Cristian Soleanu se numără excelența artistică, expertiza compozițională a aplicantului și capacitatea de realizare a proiectului.

Saxofonist de jazz și impovizator, compozitor și producător, Nicolas Simion a compus în ultimii 30 de ani numeroase lucrări de jazz pentru ansambluri și orchestre, compozițiile sale având o semnătură autentic românească, reușind să îmbine remarcabil sugestii folclorice cu elemente ale jazz-ului modern și muzicii contemporane.

Muzician complex, cu peste 20 de albume înregistrate și distribuite atât în Europa, cât și în SUA, Nicolas Simion a colaborat cu nume importante de pe scena internațională de jazz, precum Mal Waldron, Tomasz Stanko, Idris Muhammad, Jim Pepper, Ino Nobuyoshi, Gunther Schuller, Archie Sheep şi alţii.

Lucrarea concepută pentru Bucharest Jazz Festival este gândită pentru o formulă de sextet, având în componența sa muzicieni străini și români, colaboratori apropiați ai jazzman-ului Nicolas Simion: Sorin Romanescu, Adi Stoenescu, Fausto Beccalossi, Chris Dahlgren, Silvio Morger.

„Pe lângă muzicienii consacrați, mai sunt și muzicieni tineri care au nevoie de experiență și încurajare, iar prin acest proiect pot fi puși în valoare și li se va oferi o șansă de a participa activ la dezvoltarea și crearea acestei muzici care trăiește din comunicarea dintre muzicieni și din contribuția fiecărui membru al grupului, creativitatea fiind unul dintre elementele de bază al unui ansamblu de jazz“, a declarat Nicolas Simion.

Organizat de ARCUB, Bucharest Jazz Festival susține candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii București - 2021 și are loc în perioada 19-25 septembrie în Piața George Enescu din Capitală.   

Citește totul despre:

Comentarii

loading...